10.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Policija je dva dana šutjela o divljaštvu: Nećete vjerovati koje je vijesti za to vrijeme objavljivala

Svi svjedoci ovog događaja detaljno opisuju brutalno nasilje nad pripadnicima HGSS-a, a postoje i ozbiljne indicije da je policija grubo pogriješila kvalificirajući ovo djelo samo kao prekršaj

Pročitajte još:

Na Platku su u nedjelju 29. siječnja u brutalnom napadu ozlijeđeni HGSS-ovci i djevojka koja ima unutarnje krvarenje. Napali su ih MMA borci koji su na skijalištu driftali u BMW-u. Zapeli su u snijegu i jednog člana HGSS-a tražili su da im izvuče auto, a kada je to odbio, nokautirali su ga.

Šutirali su ga nogom u glavu dok je bio na podu. Bio je u nesvijesti, a ljudi koji su priskočili u pomoć vadili su mu jezik kako bi mu spasili život. Divljaci su napali još jednog HGSS-ovca i djevojku koja je bila s njima. Divljaci su istrenirani borci, jednom je tata lokalni HDZ-ovac, šef u Hrvatskim šumama i upravitelj šumarije.

Riječka policija o ovom slučaju prvi se put oglasila puna dva radna dana. Kako smo doznali i prije nego su objavili šturo priopćenje, policija je divljački napad okvalificirala tek kao prekršaj i nasilnike uopće nisu privodili dežurnom istražnom sucu niti su kontaktirali Državno odvjetništvo oko procjene kvalifikacije tog zločina! Premda je bilo posve očito da je nasilni trojac HGSS-ovcima nanio teške tjelesne ozljede, a ozljede su tako trebale biti kvalificirane i zbog činjenice da je jedan od ozlijeđenih gubio svijest, i premda su postojale osnove da se njihov napad kvalificira barem kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, to nije učinjeno!

Brutalno nasilje im je tek prekršaj
Svi svjedoci ovog događaja detaljno opisuju brutalno nasilje nad pripadnicima HGSS-a, a postoje i ozbiljne indicije da je policija grubo pogriješila kvalificirajući ovo djelo samo kao prekršaj. Divljake su pustili na slobodu.

Državno odvjetništvo saznalo iz medija

Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva potvrdili su nam da nisu imali pojma o tom slučaju. Riječka policija uopće ih nije obavijestila! Za sve su saznali iz medija. Pogledajte koje vijesti je Policijska uprava primorsko-goranska stavila na web stranicu prije nego je objavila priopćenje o divljaštvu na Platku.

ponedjeljak:

  • – Provala u ugostiteljski objekt, počinitelj kaznenog djela teške krađe iz 2020. godine konačno je uhvaćen
  • – Pregled evidentiranih prekršaja prošlog tjedna
  • – Pritvoren 26-godišnjak s većom količinom oružja

utorak:

  • – tjedno izvješće o prometu
  • – vijest o krađi mopeda u riječkom kvartu
  • – javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa
  • – apel građanima da se čuvaju kradljivaca torbica i novčanika

srijeda:

  • Priopćenje o događajima na Platku

Neviđeno zataškavanje

Poslali smo upite na MUP, ravnateljstvo policije, PU primorsko-goransku, Općinsko državno odvjetništvo.

Kako je moguće da se gotovo tri dana od napada čekaju kvalifikacije ozljeda, a napadači su u to vrijeme na slobodi prijavljeni za tek dsko ponašanje?

Kako je moguće da nije sankcionirano divljanje BMW-om na skijalištu, već su to tretirali kao običan komunalnu prekršaj i zašto se policija o svemu oglasila tek u srijedu, iako je ovo bilo u nedjelju navečer?

Kako je moguće da su policija i bolnica objavili da su ozljede lakše, ako svjedoci prenose kako je HGSS-ovac kojeg su šutirali na podu nogom izgubio svijest, vadili su mu jezik da se ne uguši i davali kisik, a muškarcu koji je branio HGSS-ovce od divljaka slomljena je ruka?

Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: