5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Milanović ima poruku za srpske tabloide: ‘Situacija u Ukrajini početak je kraja rusko-srpske romanse’

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u srijedu u Zagrebu s predsjednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar. Nakon sastanka, dvoje je predsjednika odgovaralo na pitanja novinara.

Pročitajte još:

Upitan o izjavi o “otetom Kosovu“, Milanović je rekao da se s Aleksandrom Vučićem nije čuo.

Milanović je rekao da se s Vučićem nije čuo telefonski i da su zadnji put razgovarali u jesen 2015.

“Ali dobro je da je shvatio da dobro mora proučiti moju izjavu prvo. Moja poruka Srbiji, kojoj ne želim pakostiti, Kosovo je odavno prestala biti unutarnja stvar Srbije. Medijima u Srbiji želim poručiti: bez oduševljenja, molim. Neka se ugledaju na Vučića i neka točno vide što sam rekao. A mogao sam reći i drugačije: Srbija je ostala bez Kosova ili Kosovo je Srbiji oduzeto. Ja sam pravnik, ali sam prije svega političar demokratske države.”

“Da, Srbija je ostala bez Kosova, nije ga dala dobrovoljno, izgubila ga je u ratu. Koristim uvijek priliku uvjeriti ljude da priznaju Kosovo. A Srbija, i zato sam i govorio o tome, da bi Srbija došla na Zapad, gdje je po mom mišljenju dobrodošla, neke stvari se moraju promijeniti. Ovo govorim iz pozicije sile. Činjenica je da je situacija u Ukrajini početak kraja rusko-srpske romanse u kojoj će Srbija shvatiti da je prevarena ljubavnica. Rusiji primjer Kosova strši kao šiljak pred okom. Srbi moraju shvatiti da Rusima smetaju i da su poslužili Rusiji u jednom periodu da provede svoje naume protivne međunarodnom pravu i to je sva bit poruke. Srbija će morati na neki način priznati Kosovo – to im se sad neće dopasti”, kazao je Milanović.

“I dalje su svi programi za Kosovo američki, a ne briselski. Ali podržavam, američki plan za Kosovo je dobar. Dakle, bez oduševljenja, molim”, zaključio je predsjednik.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: