25.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Drama u zagrebačkoj osnovnoj školi: Ravnateljica zaključala školu da zaštiti đake

U zagrebačkoj školi Sveta Klara u utorak je došlo do incidenta s jednim učenikom i njegovim ocem. Nakon što je učenik udaljen s nastave, on i otac vratili su se pred školu, a ravnateljica je sve riješila razgovorom

Pročitajte još:

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Sveta Klara u utorak popodne došlo je do incidenta zbog kojeg je ravnateljica Tajana Babić na kratko zaključala školu kako bi zaštitila učenike, piše Večernji list.

Kako je Tajana Babić pojasnila i za 24sata, tijekom dana jedan od učenika počeo se ponašati neprimjereno, uz prijetnje i samoj ravnateljici. Ona je pozvala roditelje, te je došao otac učenika, kojem je objašnjeno da će dječak biti udaljen s nastave.

Incidentna situacija se nastavila pri izlasku učenika i njegova oca iz škole, jer su ih počeli vrijeđati drugi učenici. Otac im je odgovorio uvredama i prijetnjama, te otišao sa sinom. Ipak, zbog prijetnji, škola je zvala policiju i inzistirala da izađu na teren.

Škola je zbog prijetnji zvala policiju i inzistirala da izađu na teren, no nisu utvrdili elemente kaznenog djela.

Ipak, oko 19 sati, pred sam kraj nastave, otac i sin vratili su se pred školu. To je sve uznemirilo, a ravnateljica, koja se u tome trenutku nalazila izvan škole, dala je nalog da se škola zaključa. Ona se vratila pred školu, te s još dvije učiteljice pažljivo i za dobrobit svih, razgovarala s ocem. Nalog za zaključavanje škole dala je zbog predostrožnosti, nije bilo nikakvog sukoba, a sve je trajalo manje od desetak minuta, istaknula je za 24sata.

-Napravili smo sve što je u našoj nadležnosti i u korist svih učenika. Odmah smo o svemu obavijestili sve institucije, te odradili što se zahtijeva prema procedurama. Otac je objasnio da je došao po drugog učenika koji s njegovim sinom ide na trening. Danas je otac bio na razgovoru i objasnili smo mu zbog čega smo morali odrediti suspenziju njegovu sinu – kazala je Babić za 24sata.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ponudili su da u školu dođe krizni psihološki tim, o čemu će uprava odlučiti tijekom dana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.8 ° C
26.6 °
23.2 °
34 %
5.1kmh
0 %
Uto
23 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: