25.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Opet drama u Zagorju: Učenika nisu pustili u školu bez maske, roditelji s njim sjede ispred i zajedno uče

Pročitajte još:

U Krapinske Toplice ponovno je stigla i policija s inspektorom

Učenik iz Osnovne škole u Krapinskim Toplicama, čiji roditelji ne žele da im dijete nosi masku, jutros nije pušten u školu. Kako javlja televizija N1, roditelji su nakon toga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče skupa sa sinom. Na mjesto događaja stigla je i policija s inspektorom.

Pred školom je i jučer bila policija i interventna jer se desetak građana okupilo prosvjedujući u znak potpore roditeljima koji ne žele da njihovo dijete nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. “Situacija nije nimalo ugodna”, rekao je za N1 ravnatelj škole Samson Štibohar.

Podsjetimo, dječak već danima ne ide u školu.

– Zato jer je zdrav ne bi trebao nositi masku jer maska šteti i to se radi o vrijeđanju inteligencije – rekao je otac dječaka.

Radovan Fuchs kaže da pravila vrijede za sve i da će ih osigurati policija.

– Došli smo u školu kako treba da bi dječak ušao. Ulazak je uvjetovan maskom što krši sva prava djeteta i sve prirodne i Božje zakone.

– Ne mora nigdje imati masku, nema zakon, niti može postojati zakon da se nekog može prisiljavati da nosi masku – ponovio je te istaknuo kako dječak želi ići u školu, no problem je u maski koju mora nositi od školskog praga do učionice.

– Ja sam spreman na suradnju, znam da me drže Božji zakon i istina – dodao je te rekao da će poduzeti sve što treba da se nastavi normalno školovanje.

Hoće li policija kazniti prosvjednike?

Obzirom da je prosvjedovanje kraj škole kažnjivo s 5 do 20 tisuća kuna, pitali smo policiju hoće li prosvjednici dobiti kaznu. Odgovor prenosimo u cijelosti:

– Policijski službenici PU Krapinsko-zagorske provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezano za okupljanje ljudi. Ukoliko se utvrde elementi protupravnih ponašanja bilo kojeg čovjeka, odnosno sudionika, policija će podnijeti prijave nadležnim tijelima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
26.1 °
22.6 °
34 %
4.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: