16.5 C
Zagreb
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Milan Popović izgubio spor: Severina pravomoćno je oslobođena optužbi za klevetu

Pročitajte još:

Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku pjevačica je oslobođena kaznene optužbe za klevetu koju je protiv nje podigao Popović nakon što je Severina gostujući u RTL Direktu kod Zorana Šprajca rekla “da joj je Popović prijetio da će joj zagorčati život, da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o njoj, da će joj oduzeti dijete i da bi ju da su u Americi već zgazio”.

Još jedna pravna bitka između bivših partnera Severine Kojić i Milana Popovića dobila je sudski epilog. Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku pjevačica je oslobođena kaznene optužbe za klevetu koju je protiv nje podigao Popović nakon što je Severina prije četiri godine gostujući u RTL Direktu kod Zorana Šprajca kako bi kao javna osoba dala podršku Nini Kuduz rekla, kako se navodi u spisima, “da joj je Popović prijetio da će joj zagorčati život, da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o njoj, da će joj oduzeti dijete i da bi ju da su u Americi već zgazio”,piše Večernji list.

Također, pjevačica je izjavila i da je “Milan donio lažan nalaz iz Srbije da je njihov maloljetni sin anoreksičan s ciljem da se diskreditiraju njezine roditeljske kompetencije”.

“Presuda je bila očekivana, prvostupanjska presuda je bila oslobađajuća, žalba nije s uspjehom ni na koji način pokazala da bi se ta presuda u drugostupanjskom postupku ukinuti jer se cijela presuda svodila na to da je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje što je primijetio i drugostupanjski sud u Dubrovniku koji je konstatirao da je prvostupanjski sud proveo sve potrebne radnje i pravilno utvrdio činjenično stanje odnosno da nisu počinjena kaznena djela onakva kakva su se stavljala na teret.

Dakle, stavilo se na teret da je Severina počinila kazneno djelo klevete jer je u emisiji RTL-a gostujući kod Zorana Šprajca iznijela neistinite tvrdnje koje mogu škoditi časti i ugledu Milana Popovića. Za mene je bilo očekivano da će biti potvrđena ta presuda s obzirom na samu žalbu koju je gospodin Popović putem odvjetnika uložio na tu presudu”, rekla je za Večernji Severinina odvjetnica Višnja Drenški-Lasan.

– U konačnici je pokazano da ona nije počinila kazneno djelo jer ovo sve što se događalo kasnije vidite kako je završilo iako još nema sudski epilog. Ona je zaista iskazivala sve ono što je bilo i što se kroz postupke pokazalo kao takvo – zaključila je odvjetnica.

Sud je zaključio i da mnogobrojne tužbe koje Popović podnosi protiv pjevačice njoj zaista zagorčavaju život, da je Poliklinika za dječje bolesti u Zagrebu utvrdila da je dijete uredno razvojne dobi i da nije anoreksično i da nalaz koji to tvrdi nije istinit, da je u Vršcu pokrenuo postupak da ju liši roditeljske skrbi , pa je i njezin iskaz da je rekao da će joj oduzeti dijete istinit jer je takav postupak pokrenuo.

Severina je u svoju obranu rekla da je sve što je javno na RTL-u rekla da je istina, da je javno istupila na RTL-u radi činjenice da je Popović te svoje prijetnje provodi, da ju je Milan Popović kroz medije blatio te da Centar za socijalnu skrb i institucije ne radi svoj posao već pogoduje Milanu Popoviću.

Budući da je Severina oslobođena optužbi Popović je dužan platiti troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 500 kn, ali i nužne izdatke Severinine braniteljice u ukupnom iznosu od 10,312.50 kn.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Hajduk: Očekujemo da sve institucije i javnost zaštite najboljeg igrača HNL-a

Dan nakon što je Marko Livaja napustio pripreme hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci oglasio se i njegov klub Hajduk...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.1 ° C
17.7 °
13.8 °
93 %
1kmh
0 %
Čet
26 °
Pet
27 °
Sub
24 °
Ned
23 °
Pon
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9339
GBP
1,1624
CHF
1,0269
CNY
0,1308
HUF
0,0027
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: