5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Dalić: Bili smo ravnopravni, ali ne i konkretni prema naprijed, ‘Jedna greška nas je koštala. Vježbali smo to sedam dana’

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo porazom na Wembleyju od Engleske. Potpuno zasluženo. ‘Vatreni‘ nisu uspjeli pokazalo ono srce, ono htijenje kao u Lužnikiju prije tri godine

Hrvatska još nikad nije podbacila na nekom natjecanja dok je bila u skupini “D”. Sada smo ju otvorili porazom od Engleske 1-0 na velebnom Wembleyju. Prolazili smo je na Europskim prvenstvima 1996. u Engleskoj i Francuskoj 2016., oba smo puta srušili Turke s 1-0, dok smo na SP-u u Rusiji slavili protiv Nigerije.

Englezi su pak držali jak tempo veći dio utakmice, a pobjedonosni pogodak zabio je Raheem Sterling u 57. minuti nakon vrhunskog prodora Kalvina Phillipsa koji je zavaljao cijelu obranu Hrvatske.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia
Izvor: REUTERS/Justin Talls

Izbornik hrvatske nogometne, Zlatko Dalić, odmah je nakon utakmice komentirao nastup svojih nogometaša za HRT.

“Čestitke Englezima i našim dečkima. Teška utakmica, teško vrijeme, sparno, ali bilo je kako smo i očekivali. Prvih 20 minuta smo izdržali taj visoki pritisak i nakon toga smo uspostavili kontrolu koliko toliko, dobro smo se držali. Onda taj početak drugog dijela, jedna greška koju smo sedam dana vježbali, da ne izlazimo van iz pozicije stopera, da praznimo prostor i oni su to iskoristili i dali su gol… Ništa sad, idemo dalje, naš cilj je proći grupu, dečke moram samo pohvaliti, odigrali su čvrsto, muška utakmica. Sad imamo dvije utakmice, s Češkom i Škotskom. Popravit ćemo što nije valjalo do ove dvije utakmice”, rekao je Dalić i zatim komentirao nastupe svojih igrača kao i činjenicu da je opet izostala realizacija.

– Nije to bilo s naše strane izrađeno ni kvalitetno koliko bi trebalo. Ali igramo protiv Engleza koji su strašna momčad i većinu vremena bili smo ravnopravni, ali nismo bili konkretni. Ali ovo me ohrabruje i bit će bolje u budućnosti – svjestan je izbornik.

Progovorio je i o mladom Gvardiolu od prve minute i Rebiću u vrhu napada.

– Gvardiol je odigrao kvalitetno, s Rebićem smo htjeli dobiti dubinu… Sve je to bilo dobro, ali nedovoljno. Jedna greška nas je koštala, ali moramo ići dalje prema ove dvije utakmice koje su pred nama i ostvariti cilj, ići u drugu fazu – kaže Dalić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: