27.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Dalić ekskluzivno: Neki su igrači potrošili kredite, moram shvatiti da sam pogriješio

Pročitajte još:

Prvo moram napraviti analizu. Moram sam sa sobom riješiti neke stvari i promijeniti ih. Nisam bio dosljedan sebi. Ako nastavim dalje, moram sigurno mijenjati stvari, pogriješio sam. Moram shvatiti da sam napravio pogreške i ispraviti ih, rekao je dan nakon poraza od Španjolske i ispadanja s Eura Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV.

Jeste li se lošije osjećali deset minuta nakon Francuske u finalu ili jučer nakon poraza?

”Pa obje utakmice smo izgubili. Tužan sam bio i jako ponosan u isto vrijeme. Tužan jer su igrači dali sve od sebe i tužan zbog navijača koji su došli i potrošili novce za reprezentaciju. Ponosan sam na reprezentaciju jer je ostavila srce na terenu”, rekao je Dalić.

Objasnio je zašto je odlučio protiv Španjolske započeti s Rebićem na lijevom krilu.

”Rebić je naš igrač koji je imao dobru sezonu u Milanu i dao je 12 golova. Svi smo razmišljali tko će zamijeniti Perišića, tu je reprezentacija najbolje pokrivena. Moja odluka je bio Rebić. Mislio sam da će eksplodirati tu utakmicu, to mu je najdraža pozicija. Pogreška nije bila, mi smo napravili zamjenu, ušao je Oršić i donio energiju i snagu. Nismo napravili pogrešku po tom pitanju”, rekao je Dalić.

Istaknuo je da su Gvardiol i Ivanušec trebali biti ranije u reprezentaciji kako ne bi svoje debije u natjecateljskim utakmicama ostvarili na Euru.

”Jesmo, trebali smo ih ranije ubaciti, ali ja sam njih dao mladoj reprezentaciji. Primjerice, Španjolska je imala četiri igrača koja nije dala mladoj reprezentaciji. Ja nekad radim na štetu samoga sebe pa prepuštam igrače, ja sam takav.”

Jesu li pojedinci potrošili kredite?

– Mislim da jesu.

A je li se potrošio Luka Modrić u reprezentativnom dresu?

– Sjest ću s Lukom i razmisliti što ćemo dalje, ostati ili otići. On mora biti primjer svima. Bio je tužan i razočaran, ali osjetio je tu podršku i to ga vuče dalje. Prvi moj razgovor bit će s Lukom – završio je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
26.6 ° C
26.9 °
24.3 °
34 %
3.6kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: