11.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Darijo Srna: Taj čovjek ne zaslužuje prostor ni kisik, nimalo ga ne poštujem

Pročitajte još:

Legendarni hrvatski nogometaš i bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna morao je na početku ruske invazije napustiti Ukrajinu, gdje je živio i bio sportski direktor Šahtara.

Srna sada pomaže Ukrajincima koji bježe od rata, a vrlo je aktivan i na društvenim mrežama, na kojima objavljuje što se sve događa u Ukrajini.

U intervju za Mirror rekao je da je ovo treći rat kroz koji je prošao nakon Hrvatske 1991. i 2014., kada su Rusi potjerali njegov Šahtar iz Donjecka. Posebno je bijesan na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Nemam poštovanja prema čovjeku koji je pokrenuo ovaj rat. Ne želim ni izgovoriti njegovo ime, ne zaslužuje ni prostor ni kisik. On se zalaže za sve loše na ovom svijetu. Nije zaslužio organizirati Svjetsko prvenstvo u svojoj zemlji, a ponuda Rusije za organiziranje Eura 2028. mora biti nekakva šala. Neće dobiti niti jedan glas. Nijedna normalna država neće glasati za njih., rekao je Srna, koji je, podsjećamo, morao napustiti Ukrajinu.

“Ne mogu se uspoređivati s ljudima iz Mariupolja ili Harkiva. Oni proživljavaju noćnu moru, oni su pravi heroji i jako se bojim za njih. U ratu je ljudski život prejeftin. No, nogomet uvijek preživi ratove. Ukrajina je ovog tjedna trebala igrati u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, rat ne može uništiti nogomet”, poručio je Srna.

Ukrajinu smatra drugom domovinom: “Ti ljudi su nevini, oni su najbolji. Ponosan sam što sam ondje živio 19 godina. Što god da se dogodi, bit ću uz Šahtar do kraja. Mi smo jedna velika obitelj i ponosan sam na klub, ponosan na svog predsjednika. Ali ne možemo biti sami u ovoj situaciji. Ostatak svijeta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.5 ° C
9.8 °
7.1 °
66 %
2.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: