16.5 C
Zagreb
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Kaos u Rusiji: Savjetnici se boje Putina i ne govore mu istinu o ratu? ‘To je pomalo neugodno. Putin je sve krivo procijenio’

Pročitajte još:

Američki dužnosnik je za NBC rekao da zbog neuspjeha ruske vojske u Ukrajini rastu tenzije između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vojnih zapovjednika odnosno ministarstva obrane.

Ruski predsjednik, tvrdi američki dužnosnik, smatra da ga je vojska “prevarila” u izvještajima o invaziji na Ukrajinu. Dužnosnik je dodao kako informacije o ruskim gubicima, ali i utjecaju zapadnih sankcija, ne dolaze do Putina jer mu se “njegovi savjetnici ne usuđuju reći istinu”.

SAD je u srijedu otkrio deklasificirane obavještajne podatke koji pokazuju da su Putina krivo informirali njegovi savjetnici.

– Imamo samo toliko toga što možemo reći o tome odakle potječu ove informacije – rekao je dužnosnik, odbijajući dati dodatne detalje o obavještajnim podacima. Objasnio je da je potrebno zaštititi izvore i metode.

Planirao osvojiti Kijev unutar 72 sata

– Čini se da je Putin očito mislio da može ući u Ukrajinu, da njegove snage neće naići na otpor, da će biti srdačno dočekane, uključujući i dijelove Ukrajine koji govore ruski, da će moći zauzeti Kijev za 48, 72 sati – rekao je dužnosnik.

– Čini se da je svaki element u koji je vjerovao ispao pogrešan. Dakle, bez obzira da li mu njegovi savjetnici nisu davali punu neuljepšanu istinu, da li on nije slušao, znate… Mislim da smo to vidjeli na svakom koraku – dodao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.2 ° C
16.1 °
13.8 °
73 %
3.1kmh
0 %
Sri
22 °
Čet
22 °
Pet
14 °
Sub
18 °
Ned
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9388
GBP
1,1708
CHF
1,0183
CNY
0,1297
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: