17.7 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Golu Engleske prethodio faul nad Kramarićem: ‘Ne znam kako sudac ovo nije vidio…’

Pročitajte još:

Vatrene u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke

Hrvatska je na startu Europskog prvenstva izgubila od Engleske (1:0) i tako vjerojatno ispala iz borbe za prvo mjesto u skupini.

Engleska je svladala Hrvatsku u prvom kolu skupine D Eura na Wembleyju pogotkom Raheema Sterlinga u 57. minuti, a utakmicu je obilježilo i neobično vruće vrijeme za London.

U začetku dugačke akcije Gordog Albiona došlo je do sumnjivog kontakta između Kramarića i Trippiera. Potencijalni prekršaj nad hrvatskim napadačem nije se činio bitnim kada su se sudarili, ali gol je postignut iz te akcije. Mario Strahonja jučer je u analizi HRT-a naglasio kako je golu prethodio čisti prekršaj nad Kramarićem.

“Golu Engleske prethodio je čisti faul nad Kramarićem, jasan i očigledan prekršaj. Ne znam kako sudac to nije vidio”, rekao je Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert.

Strahonja je objasnio i zašto VAR nije reagirao u toj situaciji.

“VAR se opravdano nije uključio iako je gol pao iz te akcije. Naime, prošlo je preko pola minute od faula do prvog dodavanja Walkera za Phillipsa. Od tog trenutka VAR računa akciju za gol. Sve dotad je takozvana pasivna akcija. Međutim, ponavljam da do gola ne bi došlo da se svirao faul na vrijeme. Još se i dogodio kraj klupe, gdje ekipe uvijek vrše pritisak, pa mi suci češće sviramo faul.”

Anton Samovojska ipak je malo izdeprimiran:

– Ja sam očekivao da će Hrvatska igrati bolje, a to ne dodiruje samu kvalitetu igre, da će to biti neki spektakl. No treba slijediti standard, ako nisi dao 100 posto, nisi dao ništa, a meni se čini da danas Hrvatska nije dala 100 posto, a ni Engleska nije dala 100 posto, no i takvi su nas pobijedili. Jednostavno su odigravali po dubini, po sredini igrališta, kad god je engleski igrač primao loptu bio je sam i mirno odigravao dalje. Malo je bilo bolje nego utakmica s Belgijom, ali opet se ponavlja to da smo bezopasni u napadu, ne stvaramo stopostotne šanse. Da smo mi danas stvorili tri čiste šanse i promašili, rekao bih sve je u redu. Ipak, pred nama su još dvije utakmice, i sto posto je sigurno da nas jedna pobjeda i jedan remi vode u nastavak natjecanja.

Kako da Hrvatska bude bolja u napadu?

– Teško je nama sa strane biti pametan, mi vidimo finalni proizvod, a izbornik s igračima svaki dan radi. Uvjeren sam da je imao i A i B varijantu i da je i prije ove utakmice pripremao sve varijante. Da li je za ovu utakmicu Dalić imao jednu viziju, a za druge drugačiju, ja to ne znam, ali generalno mi nemamo udarce po golu, nemamo ulazak u 16 metara, to se radi kroz trening, stigne se popraviti, kaže Cvitanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
17.7 ° C
17.8 °
15.4 °
79 %
6.2kmh
75 %
Sri
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9299
GBP
1,1617
CHF
1,0239
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: