6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Guardian: Hrvatska je spora, pokazuje da više nije jaka kao u Rusiji

Pročitajte još:

Engleski mediji slave pobjedu svoje reprezentacije, ali i kritiziraju Hrvatsku

Engleska nogometna reprezentacija je s minimalnih 1:0 pobijedila Hrvatsku u prvoj utakmici skupine D na Europskom nogometnom prvenstvu. Tamošnji mediji uglavnom su nakon utakmice uzdizali svoju reprezentaciju, a neki su i popljuvali Hrvatsku.

“Southgateova momčad je zasluženo pobijedila protiv najtežeg suparnika u grupi u kojoj su još Škotska i Češka. Miris osvete je bio u zraku zbog bolnog poraza od Hrvatske u polufinalu SP-a 2018., ali teško da išta može poništiti taj poraz, a posebno ne pobjeda nad Hrvatskom u skupini Eura” napisao je Guardian na početku komentara s utakmice te nastavio:

“Je li Hrvatska još jaka kao što je bila u Rusiji? Ono što je pružila na ovoj utakmici pokazuje da nije. Sedam igrača koji su nastupili na polufinalu SP-a prije tri godine bili su prvotimci danas. Engleska je sada imala isti zadatak kao i tada; dostojno se suprotstaviti veznom redu s druge strane tako da usklađeno i pravovremeno igra presing. Engleska je sada to uspjela. Hrvatska u nijednom trenutku nije uspjela proći.”stoji u tekstu Guardiana koji naglašava kako je Southgateova Engleska pokazala umornoj Hrvatskoj tko je šef.

Guardian ističe da je Hrvatskoj odgovaralo jedino kada bi se usporio tempo igre. “Međutim, Engleska je zahvaljujući munjevitoj brzini Phillipsa i Sterlinga zabila, a morala je i odmah nakon toga, ali je Kane, čudno za njega, promašio.”

Ipak, to je samo uljepšalo konačni rezultat za Hrvatsku, piše ugledni engleski list: “Engleska je tijekom cijelog prvog poluvremena držala Hrvatsku na sigurnoj udaljenosti. Osim Perišićeve poluprilike nakon Mingsovog kiksa, Hrvatska u prvom dijelu nije imala ništa. Bilo je jedino pitanje hoće li Engleska nastaviti tako dominirati i nakon gola? Odgovor je bio da i to s lakoćom. U drugom dijelu je jedino Rebić mogao zaprijetiti Engleskoj, ali je očajno pucao tako da se stekao dojam kako Hrvatska nikako ne može izjednačiti. Sterling je trebao zabiti još jednom, ali je propustio veliku priliku. Ipak, protiv ovakve Hrvatske jedan gol je bio dovoljan.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: