12.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Beroš: Ispričavam se konobarici ako je imala zdravstvene tegobe, nisam joj ostao dužan dvije kune

Pročitajte još:

Jutros sam se čuo s vlasnikom kafića, ali nisam ja bitan, niti te dvije kune, iako me kao čovjeka, ministra i liječnica to boli, jer to nikad ne bih napravio, kaže Beroš

Zar mislite da bi ministar u hrvatskoj Vladi nekome ostao dužan dvije kune, rekao je Vili Beroš na pitanje novinara što se dogodilo u Zadru i je li u zadarskom kafiću ostao dužan dvije kune za kavu, piše 24 sata.

– Incidenta nije bilo. Ja sam se jutros čuo s vlasnikom kafića. Moramo raditi na slici koju šaljemo prema svijetu i našim turistima. Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima, od kojih su neki imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Vrlo pristojno sam pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Ispričavam se djelatnici ako je imala zdravstvene tegobe i moja isprika njoj, međutim imala mi je priliku to reći na licu mjesta. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku. Ima li i ona zdravstvene tegobe, nećemo polemizirati. Nisam ja bitan, nisu bitne ni te dvije kune, iako me to naravno kao čovjeka boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti koji našu zemlju gledaju i kroz takva postupanja. Želimo poslati poruku sigurnosti – rekao je Beroš.

Ponovio je i da su maske obvezne u zatvorenom, odnosno tamo gdje se ne može držati razmak od 2 metra.

– Neki su postavljali pitanje da li djelatnici moraju nositi maske na otvorenom, ali naputci stožera su jasni. Ako nekome priđete na manje od metar i pol, a to morate ukoliko poslužujete goste, potrebno je nositi maske. Meni će biti drago ako ova priča potencira ovu svijet, ali kao čovjek, liječnik, ne mogu pristati da me netko optužuje da nisam platio dvije kune, rekao je Beroš dodajući da tu priču više ne želi komentirati.

Dodao je i kako je svjestan da ga se prozivalo radi nekih situacija prošlog ljeta, vjerojatno misleći na proslave po izbornim stožerima na parlamentarnim izborima.

– Ne bježim od toga, ali ajmo izvući zajedno pouke iz svega od toga i ubuduće se ponašati epidemiološki odgovorno – istaknuo je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.1 ° C
13.8 °
8 °
45 %
3.6kmh
0 %
Čet
14 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: