5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

HNS glasao protiv Šukera, to je njegov kraj: Treba li otići izbornik zaista baš sad uoči Eura?

Pročitajte još:

Deseti poraz Zlatka Dalića nakon povijesnog srebra nije svima jednako “legao”. Padala je Hrvatska od velesila, kao što su Francuska, Portal, Engleska i Španjolska, ali i bilo je poraza od Azerbajdžana, Armenije. Navijači više nemaju strpljenja, ako je suditi prema komentarima na portalima, ali i poznatim trenerima…

Hrvatska desetak dana uoći početka Eura ne izgleda dobro. To je jasno svakom navijaču. Kad Modrić napušta igru “vlada panika”, a kalibar tipa Mandžukića još čekamo.

HNS je danas održao redovnu Skupštinu koja je bila redovna samo na papiru – riječ je, naime, o prvom koraku na putu do rušenja Davora Šukera s mjesta predsjednika HNS-a. Skupštinu su sazvali članovi Izvršnog odbora, njih 14 od ukupno 16, koji su svojim zahtjevom prisilili fiktivnog predsjednika da se konačno suoči s članovima nogometne vlade i odlaskom iz HNS-a, u kojem godinama nema nikakav utjecaj.

Određen je datum izbora za predsjednika i održat će se 29. srpnja. Šuker je tražio da izbori budu 15. prosinca, ali mu nije udovoljeno. Tim potezom HNS mu je praktički izglasao nepovjerenje, iako se o njegovom radu nije raspravljalo. O tome je sve već rečeno u zadnjih deset godina.

Prvi kandidat za Šukerovog nasljednika je prvi operativac Saveza Marijan Kustić, koji će do izbora definitivno saznati je li potrebniji HNS-u ili HDZ-u Andreja Plenkovića, koji ga redovito povlači u važne političke bitke, poput lokalnih izbora.

Izbori će vjerojatno označiti kraj vladavine Davora Šukera. Naime, već se duže vrijeme spominje kako određene strukture Saveza nisu zadovoljne načinom na koji Šuker radi svoj posao i da ga žele smijeniti. Kao najizgledniji kandidat spominje se Marijan Kustić, koji trenutačno obavlja ulogu izvršnog direktora Saveza.

Prijeti li nam poniženje?
Neki se pitaju što možemo očekivati od Eura i mogu li Hrvati uopće do drugog kruga? Jedno je sigurno, naša reprezentacija igra puno bolje u takvim okolnostima, nego kad dođe kao jedan od velikih favorita – na velika vrata.

U Rusiji smo došli tiho, bez velikih očekivanja, a igrali smo tad u “skupini smrti”. Izbacili Argentinu iz skupine.

Neki već traže smjenu izbornika Zlatka Dalića. Prijateljske utakmice nikad nisu iste kao i službene utakmice, a i činjenica je, da je bilo malo prisebnosti kod Rebića i Perišića, pa i Pašalića, da bi Armenci bili “nakrcani” na putu povratka svojim domovima.

Treba li Dalić otići? Nikako ne uoči Eura. I to desetak dana prije. Ma koliko god smjena u svlačionici može izazvati – pozitivan učinak. Možda u nekim afričkim reprezentacijama, ali u Hrvatskoj koju je Dalić vodio do srebra to bi bio kontra-potez.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: