15.1 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Argentinski medij tvrde: Dalić je izjavom razljutio Messija

Pročitajte još:

Ugledni argentinski dnevnik Clarin smatra kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić ‘ponovio pogrešku‘ koju je uoči utakmice četvrtfinala s Argentinom napravio Louis van Gaal.

Dalić je, piše list, izrekao komplimente na račun kapetana Argentine Lionela Messija, ali je jednim dijelom svog obraćanja na konferenciji za novinare podsjetio na Van Gaalove komentare ‘koji su djelovali motivirajuće za Messija i argentinsku reprezentaciju‘.

Clarin citira Dalićeve komplimente Lionelu Messiju, ali i opasku da argentinski kapetan ne sudjeluje previše u obrambenoj igri.

“Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne sudjeluje u obrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina”, rekao je Dalić na jučerašnjoj presici.

Argentinci su ove izjave spojili s kritikama kojima je Van Gaal navodno uznemirio Messija. Na kraju utakmice Argentine i Nizozemske došlo je do razmirica pa su neki argentinski igrači imali što reći sad već bivšem izborniku Nizozemske. Clarin tvrdi da su Messija razljutile ove riječi:

“On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine, koja nije dotaknula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo osvetu”, rekao je Van Gaal uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Messi je u toj utakmici sjajno asistirao suigraču Nahuelu Molini, a potom i pogodio iz penala. Gol je proslavio gledajući prema nizozemskoj klupi.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.5 ° C
17.2 °
14.1 °
48 %
8.8kmh
20 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: