12.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Brazilski mediji: Zovu se Vatreni jer protivnicima često spale planove, Ovo je za njih posljednji ples, oprezno

Pročitajte još:

Nakon što smo izbacili Japan boljim izvođenjem penala, misli cijele države okrenule su se velikom dvoboju s Brazilom. Opet imamo četiri milijuna izbornika.

Vatrene u petak od 16 sati čeka do sada uvjerljivo najteži protivnik na prvenstvu i kladionice nam daju mizerne šanse, no usprkos tome, brazilski mediji pozivaju na oprez.

‘Više nemaju napadača kao što je Mandžukić’

“Neki naši igrači neće imati slobodu koju su imali protiv Koreje. Pod nadimkom Vatreni, trenutni viceprvaci često spale suparničke planove igre. Veznjak Casemiro je, primjerice, u dosadašnjem dijelu prvenstva praktički bio razigravač. U petak će vrlo vjerojatno paziti na Luku Modrića, s kojim je uz Tonija Kroosa formirao jedan od najboljih i najtrofejnijih veznih redova u povijesti Real Madrida”, piše correiobraziliense i nastavlja:

“Doduše, hrvatski potencijal ne staje na Modriću, tu si i igrači kao što su Mateo Kovačić i Ivan Perišić, stoga će Lucas Paqueta morati biti još koncentriraniji na praćenje protivničkih kreatora igre. Ipak, Hrvatska se ne može više pohvaliti napadačem kao što je Mario Mandžukić.”

‘Za zlatnu hrvatsku generaciju ovo je posljednji ples’

Oglobo ističe da su među hrvatskim igračima mnogi od njih zagazili u treće desetljeće i da im je ovo vrlo vjerojatno posljednja prilika da dođu do nekog naslova s reprezentacijom.

“Za zlatnu generaciju Hrvatske ovo je posljednji ples. A kad govorimo o Hrvatskoj, mora se spomenuti njezin as i glavni igrač Luka Modrić, koji je u Realu postao jedan od najkompletnijih veznjaka svijeta”, piše oglobo. O godinama naših igrača piše i superesportes, koji ističe da su njihovi igrači mlađi i svježiji.

Folha i Estadao ističu, pak, da je Hrvatska iznova prošla nakon lutrije jedanaesteraca, a poseban fokus stavili su na sjajnog Dominika Livakovića, koji je u raspucavanju obranio ček tri penala.

“Hrvatska nastavlja izbacivati protivnike nakon produžetaka i penala, sjajni golman Livaković zaustavio tri penala i donio pobjedu Hrvatima”, piša brazilska Folha, dok Estadao dodaje: U utakmici niske tehničke razine i malo uzbuđenja, Hrvatska je ovog ponedjeljka ponovno imala produžetke i jedanaesterce za prolazak u četvrtfinale. I opet su uspjeli proći dalje. Pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića Hrvatska stiže neporažena na susret s Brazilom”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: