12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Dalić: Pa što je Livaković trebao, maknuti se s gola!?

Naravno. Nastaviti ću raditi, ugovor imam do Eura 2024. U lipnju imamo Ligu nacija, imamo i kvalifikacije za Euro, a to je moj cilj, rekao je Dalić nakon poraza

Pročitajte još:

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva, u polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Vatreni će tako baš kao i prije 24 godine u Francuskoj ići u borbu za broncu.

Utakmica je na rasporedu u subotu 17. prosinca od 16 sati i tamo će se još naći lošiji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Maroko i Francuska. Ono je na rasporedu u srijedu u 20 sati.

– Čestitam Argentincima, ali i mojim dečkima za sve što su napravili na turniru. Moramo se dignuti. Igrali smo pola sata dobro, ali nismo bili konkretni, imali smo posjed, pa smo primili gol, koji mi je sumnjiv. Nije nam svirao korner, nastavila se akcija, što bi trebao Livaković? Maknuti mu se s puta? I onda kontra, drugi gol i tu je bilo sve riješeno – rekao je izrevoltirani Dalić na konferenciji nakon utakmice.

Nije mu jasno kako to može biti penal. Bio je to klasični sudar igrača i golmana, Livaković je samo stajao na mjestu.

– Taj prvi gol je odveo utakmicu. Do tada puna kontrola, nismo bili opasni i konkretni, ali utakmica je išla kako mi hoćemo. A onda korner ne svira, kontra gdje igrač udario Livakovića. Jesu to neka nova pravila? Je li se Livaković morao maknuti, to je usmjerilo utakmicu. Ako su to nova pravila, neka nam jave – rekao je Dalić.

penal za argentinu

Je li ovo kraj ove generacije?

– Možda je ovo kraj ove generacije na SP-ima. Njih nekoliko je u dobrim godinama i teško je očekivati da će igrati 2026. Ovo je zlatna generacija, polako će završiti karijeru na Euru 2024., imamo i finale Lige nacija. Bilo bi sjajno da izborimo brončanu medalju i da to bude točka ove generacije.

Gvardiol je tugovao, Livaja je morao reagirati
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tuga je golema, ali velika je budućnost pred našom reprezentacijom, bilo to s Lukom ili bez njega. Za Dalića nema dvojbe ostaje li na klupi.

– Naravno. Nastaviti ću raditi, ugovor imam do Eura 2024. U lipnju imamo Ligu nacija, imamo i kvalifikacije za Euro, a to je moj cilj. Odvesti Hrvatsku na Euro 2024.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: