15.7 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Dalić se usred noći čuo s Martinezom, žao mi je što je otišao: Puno mi je pomogao

Pročitajte još:

Utakmica koja odlučuje putnika u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali poštovanje je iznad svega. Zlatko Dalić i Roberto Martinez srdačno su se izgrlili, jedan drugome predali prigodne poklone, zaželjeli sreću i uputili se na svoja mjesta. Tih 90 minuta svatko od njih imao je svoje brige i probleme, izljeve ljutnje i sreće, ali ostali su svoji. Ljudskost i poštenje i u pobjedi i u porazu.

Hrvatska i Belgija odigrale su neriješeno u posljednjem kolu grupne faze, ali to je bilo kao poraz za Belgijce koji su tim remijem ispali sa Svjetskog prvenstva i ostali bez izbornika Martineza koji je podnio ostavku. Teško je to palo i Daliću koji se nakon utakmice čuo sad već s bivšim izbornikom Belgije.

Njihov odnos seže još od 2017. godine kada je Dalić zasjeo u fotelju reprezentacije. Grci su nas čekali u kvalifikacijama za SP, a kako bi što bolje pripremio igrače u tako kratkom roku, posegnuo je za Martinezovim brojem i nazvao ga.

– Roberto, treba mi tvoja pomoć.

Belgijski izbornik pomogao mu je bez razmišljanja. Dao je podrobne informacije o grčkoj taktici, najboljim igračima, tko kako igra. Hrvatska je izbacila Grčku i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. I kako se veli, ostalo je povijest.

Nakon ispadanja s turnira belgijski izbornik Roberto Martinez, inače Dalićev prijatelj, podnio je ostavku.

– Robert Martinez je sjajan trener, veliki gospodin koji mi je pomogao u karijeri. Čuli smo se mi sinoć, ustvari jutros oko 2, 3 sata. Ja sam mu poslao poruku, on meni. Zahvalio sam mu. Žao mi je što je otišao, napravio je sjajne stvari. Pet godina bio je prvi na FIFA-inoj ljestvici s Belgijom. To je tako u nogometu. Svemu dođe kraj. Tako i ta njegova era u Belgiji gdje je bio brončani, gdje je prvi na FIFA-inoj ljestvici. Napravio je zlatnu generaciju. To je tako. Život ide dalje.

Hrvatska u ponedjeljak od 16 sati igra protiv Japana, iznenađujućeg pobjednika skupine E.

– Ako netko pobijedi i Njemačku i Španjolsku, a pritom gubi utakmicu i vrati se u utakmicu, to pokazuje samo ono što mi znamo o njihovoj disciplini, dosljednosti i ambiciji, da nikada ne odustaju. Zaista teška reprezentacija koja ima poseban način igre. Svi su iza lopte s deset igrača. Tu se brane u uskom, plitkom bloku i onda se brzo otvaraju s puno igrača, i to kažnjavanju. Tako su kaznili Njemačku, tako su kaznili Španjolsku. Zaista nas čeka težak protivnik za kojeg se moramo pripremiti. Možda ih nismo očekivali, ali nisu nikakvo iznenađenje, oni su to zaslužili svojim igrama. Mi se nećemo opustiti, nećemo ući u euforiju. I dalje ćemo ići polako, skromno, korak po korak i tražiti rezultat.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.4 ° C
17.2 °
12.5 °
67 %
0kmh
0 %
Uto
17 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: