15.8 C
Zagreb
Utorak, 14 svibnja, 2024

Dalić vratio Livaju i Brekala u reprezentaciju

Brekalo je ove sezone za Fiorentinu odigrao sedam utakmica, od čega četiri u prvoj postavi, nema ni gol ni asistenciju. Posljednji je put u reprezentaciji bio 13. lipnja 2022. u pobjedi 1-0 nad Francuskom

Pročitajte još:

Marko Livaja prihvatio je izbornikove zahtjeve i ponovno se našao na popisu reprezentacije! Najvažnija je to stavka novog Dalićevog popisa, za nastavak kvalifikacija i okršaje s Turskom u Osijeku 12. listopada i u Walesu 15. listopada.

Zlatko Dalić razgovarao je s Hajdukovim kapetanom prethodnih dana, kao što je i najavio.

Podsjetimo, Hrvatska će 12. listopada u Osijeku dočekati Tursku, a tri dana kasnije gostovati u Cardiffu kod Walesa. Na popisu je ponovno Marko Livaja, kao i Josip Brekalo.

Povratak Livaje, ali i Brekala
Hajdukovog napadača u reprezentaciji nije bilo od lipnja i incidenta s treninga na Rujevici. U jednom trenutku taj trening je nakratko bio prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koja ga nije prestajala vrijeđati.

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala SuperSport Hrvatskog kupa, u kojoj je Hajduk pobijedio Šibenik, ali i stvari na koje on nije mogao utjecati, poput paljenja sjedalica na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka.

Društvenim mrežama dijelio se video za koji se tvrdilo da je snimljen prije nego što je napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije ljutito krenuo prema tribinama. Na njemu se vidi kako igrači odrađuju vježbe, a čuje se sljedeće: “Hej, Livaja. Nitko te ne voli”, potom urlik “Livaja, tovare”, a onda i “Smeće” te “Jebem ti majku, pogledaj istok”.

U reprezentaciju se vraća i Josip Brekalo. Ideja je da pomogne na poziciji lijevog krila nakon ozljeda koje su onemogućile Ivana Perišića, Mislava Oršića i vjerojatno Luku Ivanušeca da sudjeluju u akciji.

Brekalo je u aktualnoj sezoni za Fiorentinu odigrao sedam utakmica, od čega četiri u prvoj postavi. Posljednji nastup za reprezentaciju imao je prije više od jedne godine, 13. lipnja 2022.. Igrao je tada u pobjedi protiv Francuske u Ligi nacija.

Problemi nakon rujanskih utakmica
Hrvatska je zahvaljujući rujanskim pobjedama protiv Latvije (5:0) i Armenije (1:0) izbila na vrh svoje kvalifikacijske skupine D. Ipak, nije sve bilo idealno. Zbog onog što se događalo u tim dvjema utakmicama, UEFA je pokrenula dva disciplinska postupka protiv HNS-a.

U utakmici s Latvijom pokrenut je postupak zbog rasizma i diskriminacije nakon što je “u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu”. Razlog za pokretanje drugog disciplinskog postupka bila je tučnjava hrvatskih i armenskih navijača na tribini.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike.

Ovo su igrači koje je Dalić pozvao za listopadsku reprezentativnu akciju:
Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Luka Sučić, Nikola Moro, Martin Baturina, Dion Drena Beljo, Matija Frigan, Dominik Kotarski

Standings provided by Sofascore
Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
17.8 ° C
17.8 °
15.4 °
72 %
2.6kmh
40 %
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: