6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Daliću otpadaju napadači: Livaja je upitan, tijekom dana ćemo znati njegovo stanje

Pročitajte još:

Zlatko Dalić tijekom dana će okupiti većinu igrača na koje računa za četiri susreta u Ligi nacija.
Izbornik je i tim povodom održao press-konferenciju na kojoj je nabrojao izostanke, ali i otkrio kako je zbog nastale situacije s onog dodatnog popisa pozvao dinamovca Luku Ivanušeca.

Od preliminarne liste na kojoj je bilo 29 imena još se ranije znalo kako je zbog ozljede otpao Ivan Perišić, dok će Luka Modrić doći naknadno. No, danas smo saznali i neke novosti.

‘S prvoga popisa nažalost otpao je Perišić zbog ozljede u klubu. Žao mi je, šteta, možda je od svih reprezentativaca bio i u najboljoj formi. Pojavili su se i problemi s Musom. Bolestan je, milim da će otpasti. Čekamo dijagnozu. Vjerojatno će otpasti s popisa. Imamo problem i s Livajom koji je bolestan. Vidjet ćemo što će biti s njim. Pozvali smo Ivanušeca s onog dodatnog popisa. Žao mi je, pogotovo zbog Muse koji bi danas trebao po prvi put biti s nama’, rekao je u uvodu Dalić

Reprezentacija prvu utakmicu igra 3. lipnja u Osijeku protiv Austrije, tri dana kasnije na Poljudu protiv Francuske, a nakon toga slijede dva susreta u gostima, 10. lipnja Kopenhagenu protiv Danske te 13. lipnja u Parizu protiv Francuza.

‘Čekaju nas četiri utakmice, želimo isprobati sve igrače koje smo pozvali, cilj nam je rezultat i da izvučemo pouke i zaključke. Problem je što su neki sedam dana na godišnjem, a sad se vraćaju u reprezentaciju. Do SP-a je šest mjeseci i puno će se toga promijeniti. Ali ako gledamo aktualnu situaciju, osim Perišića svi su spremni. Neupitna je kvaliteta naših igrača, starijoj okosnici stižu mlađi. Nadam se da će oni koji imaju problema riješiti svoju situaciju’.

Osvrnuo se izbornik i na izvedbu Luke Modrića, odnosno njegovu želju da bude uz reprezentaciju.

– Modrić dolazi sutra ili prekosutra, on je sam izrazio tu želju. Nakon svega što je napravio, njemu je najvažnija reprezentacija. Bit će na treningu s nama i u konkurenciji za utakmicu u Osijeku i u Parizu. Kako stvari stoje, ne znam hoćemo li zvati još koga. Probat ćemo sustav 4-3-3, kao i 4-2-3-1. Moramo u prve dvije utakmice biti maksimalno dobri i kvalitetni. Ako mladi riješe sve u Norveškoj, htjeli bismo da se i ti mladi priključe nama.

Imate li kakvu matematiku za Ligu nacija?

– Pa ne bih o bodovima, bitna je svaka utakmica, idemo na sve pobjede, to je u našem mentalitetu. Cilj je da ostanemo u elitnoj skupini, ali zašto ne napraviti nešto više. Mislim da imamo kvalitetu za to. Želim da imamo točan uvid u stanje i formu igrača, to je prvi cilj uz rezultat – poručio je Dalić.

– Motivacija? Motiv se zna čim si obukao hrvatski dres. To je najveći motiv i nikoga ne treba posebno motivirati. Četiri utakmice u 11 dana je previše, igrači su iscrpljeni. Razumijem i ono što će biti na treninzima, moramo dobro izbalansirati, da ne bude ozljeda. Vesele me puni stadioni u Osijeku, Splitu, ali morat ćemo puno raditi matematike oko igrača.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
92 %
1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: