18.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Trut potvrdio: ‘Nažalost, svi putnici Cessne su poginul, kreće kriminalistička istraga‘

Pročitajte još:

Dijelovi zrakoplova koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku uočen je dronom na području Bročanca kod Rakovice, rekao je Hini glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin.

Petrin je rekao Hini da je tu informaciju dobio od HGSS-a. Prema neslužbenim podacima dronom je uočen rep, krilo i kabina zrakoplova tipa cessna. U zrakoplovu su bile četiri osobe. Pilotirao je Švicarac, dvoje putnika su njemački državljani, a jedan je državljanin Hrvatske. Nažalost, svi su poginuli – potvrdio je na konferenciji za novinare ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.

“Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih”, rekao je Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

Sad slijedi kriminalistička istraga, a svoj dio istrage preuzet će i glavni zrakoplovni istražitelj.

“Istraga nije završena danas, ona će još potrajati”, rekao je Trut.

Prema njegovim riječima, nestali zrakoplov pronađen je nekoliko stotina metara od Broćanske kose.

”Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Potražni kamp ostaje na ovome mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati u izvlačenju letjelice i poginulih”, rekao je ravnatelj Civilne zaštite.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.9 ° C
17.7 °
12.1 °
69 %
0kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: