6.9 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Dinamo na krcatom Maksimiru skalpirao Chelsea prekrasnim golom Oršića

Pročitajte još:

LIGA PRVAKA, PRVO KOLO, STADION MAKSIMIR, 18:45
DINAMO – CHELSEA 1:0
SASTAVI:

Dinamo: Livaković – Ristovski, Perić, J. Šutalo – Moharrami, Mišić, Ademi, Ljubičić – Ivanušec – Petković, Oršić.

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Koulibaly, Fofana – James, Kovačić, Mount, Chilwell – Havertz, Sterling – Aubameyang.

KRAJ UTAKMICE!

90′ + 8′ – Još traje utakmica!

90′ + 7′ – Obranio se Dinamo! Ziyech je zapucao dva slobodnjaka! Drmić ulazi kao taktička zamjena. Ovo je možemo reći gotovo!

90′ + 5′ – Tuchel nervozan, bijesan, nemoćan… Njegova ekipa je potpuno jalova. Baturina sada dobiva žuti zbog grubog stara na Jamesu, opet u opasnoj zoni.

90′ + 4′ – Slobodnjak za Chelsea u opasnoj zoni, Ljubičić ga je skrivio i to potpuno bespotrebno. Na sreću samo u živi zid puca.

90′ + 3′ – Vrijeme teče, Chelsea troši dragocjene trenutke, Dinamu to odgovara.

90′ – Igra se još osam minuta!

89′ – Igra se vrlo otvoreno sada, tranzicijski, iz napada u napad. To može biti dosta opasno jer su obje momčadi otvorene u obrani.

87′ – Ademi ide van, Baturina ulazi.

86′
Opasna situacija za Dinamo. Pucao je s ruba kaznenog prostora Jamesa, ali Dinamo je spasila stativa. U nastavku akcije pucao je Pulusic, ali Livaković sjajno brani iako je bilo zaleđe.

83′
Na travnjaku je ostao ležati Ivanušec. Čini se da je ozlijedio gležanj. Dinamo je trenutačno s deset igrača.

81′
Sjajna defanzivna reakcija Ljubičića nakon što je glavom pucao Havertz.

81′
Žuti karton zaradio je trener Chelseaja Tuchel.

78′
Tuchel je iz igre izvadio Sterlinga, a uveo Pulisca. Čačić mijenja Oršića za Špikića, a umjesto Moharramija ulazi Lauritsen.

74′
Izgledalo je ovo obećavajuće, ali Dinamo je ipak prokockako šansu za gol. Petković se riješio o Koulibalyja i dodao Oršiću koji je tražio Mišića, ali neuspješno.

71′
Tuchel je iz igre izvadio Chilwella, a uveo je Cucurella.

70′
Oršić je sada ispratio dodavanje Ljubičića, pucao je s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac je blokiran.

67′
Jako ružan start Koulibalyja na Oršiću. Rumunjski sudac je to vidio i kaznio ga žutim kartonom. Oršiću se ukazuje liječnička pomoć.

60′
Ristovski je ostao nakratko ležati na travnjaku nakon kontakta s Mountom, ali nije to bilo dovoljno za prekršaj.

59′
Prethodno je Mason Mount dobio žuti karton.

59′
Tuchel je iz igre izvadio Matea Kovačića te je uveo Jorginha.

56′
Kako je sada sijevnulo! Sjajno je primio loptu Ristovski te je silovito opalilo iz velike daljine, ali Kepa je obranio nakon čega se odbilo u prečku. Šteta!

48′
Chelsea je zabio, ali gol je odmah poništen. Kovačić je progirao Chilwella koji je u padu dodao Aubameyangu. Pucao je i zabio Dinamu, ali sudac je svirao zaleđe. Chilwella je bio u nedozvoljenoj poziciji.

47′
Ziyech je pokupio loptu te pucao s 20-ak metara po sredini, ali Livaković je bio siguran i obranio njegov udarac.

45′
Čačić nije ništa mijenjao dok se s druge strane, Tuchel odlučio na zamjenu. Iz igre je izvadio Azpilicuetu, a uveo je Ziyecha. Hrvatski veznjak Mateo Kovačić preuzeo je kapetansku vrpcu.

45′
Počelo je drugo poluvrijeme. Idemo Dinamo!

Na Maksimiru je 20.607 gledatelja.

Kraj prvog dijela.

45′ – Opasno živi Dinamo sada, naljutio se Sterling i ispremiješao obranu Dinama, ali na kraju je pogodio samo u blok. U nastavku je još Mount pucao, ali odbija Perić. Englezi su zaista očajni u napadačkom segmentu igre.

44′ – Chelsea pokušava i dalje nešto napraviti iz igre i griješi, zatim Ivanušec pokreće kontru i odlično daje za Moharramija koji je sjajno primio loptu na desnoj strani, ali dugo je čekao i na kraju je akcija propala.

40′ – Chelsea je nemoćan u napadu, djeluju kao Championship ekipa, ako smijemo primijetiti. No, ne umanjujmo dobru igru Dinama, Modri su danas zaista na razini Lige prvaka.

36′ – Dinamo ima inicijativu, Tuchel smrknuta pogleda sjedi na klupi nešto zapisuje, al će biti ribanja u svlačionici na poluvremenu…

32′ – Kako igra Dinamo, bezobrazni su, napadaju, pritišću, sve su hrabriji… Pa nek netko kaže da nisu dovoljno dobri za Ligu prvaka.

31′ – Ademi!!!! Opalio je izvana snažno Arijan, Kepa je jedva skinuo. Chelsea teško diše u ovim trenucima.

29′ – Auuuuu! Petković je sjajno izigrao obranu Chelseaja, navukao ih je na lijevu stranu i dao povratnu na Oršića koji je gađao daljnji kut, ali nije bio precizan.

25′ – Dinamovim navijačima ovo neće biti drago čuti, ali kako vidimo u svečanoj loži se ipak nije pojavio Zvonimir Boban…

23′ – Evo malo za promjenu Dinamo ima loptu u nogama, ali ne usudi se baš krenuti u napad i brzo je vraća protivniku u noge.

20′ – Ništa se ne mijenja, Chelsea i dalje pritišće, Dinamo će strpljivo čekati na šansu iz protuudara. Samo da ta obrana izdrži nalete. Chelsea ionako ne nalazi neka konkretna rješenja i kao što smo napisali u uvodu, skloni su greškama u napadu.

13′ – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! ORŠIĆ! BOG NA NEBU, ORŠA NA ZEMLJI! Petković je briljantno glavom prenio loptu u kontri na Mislava koji je u punom sprintu istrčao od centra do gola i onda velemajstorski, u maniri Lea Messija, lobao Kepu.

12′ – E sada su Dinamovi igrači legli u krilo Livakoviću i to nije dobro. Chelsea je sve opasniji i ovako se neće moći dugo.

10′ – Šutalo sada vrhunski zatvara Aubameyanga koji je bio u punom naletu. Dinamo ne izgleda dobro u ovim trenucima i Chelsea sve opasnije prijeti.

9′ – Sijevnula je kontra Chelseaja, Sterling je povukao i dao za Havertza na lijevoj strani, ovaj je ušao u kazneni i centrirao na peterac, a tamo srećom nije bilo nikoga, da jest, bio bi gol.

6′ – Probili su igrači Chelseaja zadnju liniju Dinama i Sterling je bio u sjajnoj šansi negdje s desetak metara, ali mu je Ristovski ušao u blok.

5′ – Chelsea ima potpunu inicijativu, ali Dinamo dobro drži strukturu na terenu i ne dozvoljava prilaz vratima. Nisu legli u krilo Livakoviću i drže protivnike na pristojnoj udaljenosti.

3′ – Dinamo je, za sada, u čvrstom duplom bloku i tražit će svoju šansu iz kontranapada. Chelsea je ove sezone, spomenimo, veoma jalov u napadu i sklon pogreškama, tako da bi moglo biti svega.

1′ – Počela je utakmica! Sretno našim dečkima! Čačić je kako vidimo odlučio malo promijeniti sustav i igrat će u formaciji 3-4-2-1 s Petkovićem u špici i umjesto Baturine igrat će Ivanušec. Čačić je do sada uglavnom koristio 4-2-3-1 formaciju, a ova nova bi se u fazi obrane trebala transformirati u 5-3-2 formaciju. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu…

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: