6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Engleski mediji: Gvardiol je bio kao stari ratni konj u zadnjoj bitci

HRVATSKA je ispala sa Svjetskog prvenstva. U polufinalu je izgubila od Argentine 3:0, za koju su zabili Lionel Messi u 34. te Julian Alvarez u 39. i 69. minuti susreta. Susret u kojem je Argentina bila bolja od Hrvatske prelomljen je u 69. minuti nakon čudesne asistencije Messija.

Pročitajte još:

Tek mu je 20 godina, ali ovo prvenstvo odigrao je kao da mu je četvrto. Zreo, toliko samouvjeren i siguran u sebe. Joško Gvardiol već sada je jedan od najboljih stopera na svijetu i pitanje trenutka, najskuplji stoper u povijesti. Pospremio je u džep Neymara, bio je neprelazna prepreka u Katru, ali Leo Messi je pokazao da nije s ovoga planeta. Njega jedna osoba teško može zaustaviti.

Argentina je pobijedila Hrvatsku 3-0 i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Posebno je to teško palo sjajnom Jošku koji se rasplakao nakon poraza. Sanjao je finale, za korak je ostao kratak.

Daily Mail je u nekoliko rečenica najbolje opisao Messijev potez:

“Joško Gvardiol je, prema mišljenju mnogih, najbolji stoper na ovom Svjetskom prvenstvu. Evo što se dogodilo u 69. minuti utakmice kad je krenuo na Messija. Messi je prošao Gvardiola. Ne jednom, ne dvaput, nego triput u očaravajućem trku po desnoj strani. Gvardiol je mlad, 15 godina mlađi od Messija. No, u tom trenutku razlika u godinama činila se obrnutom.

Gvardiol kao stari ratni konj
Kao da je Messi mlađi, pun samopouzdanja, arogancije i vica, a da je Gvardiol stari ratni konj koji je u ovakvoj bitci zadnji put, ali ne može držati korak s rivalom. Kad je akcija završila, a lopta bila u golu, Gvardiol je nastavio trčkarati prema svojem petercu, bespomoćno rezigniran u svakom koraku. Kao da je sam sebi govorio ‘Što sam trebao napraviti? Vidjeli ste ga. Što sam mogao?’.

No, Gvardiol je napravio jako puno. Jedini razlog zbog kojega ga je Messi prošao triput u tom potezu je što se Gvardiol dvaput vraćao i pokušao ga uhvatiti. Prvi put ga je Messi jednostavno pretrčao, s loptom koja mu je bila zalijepljena za nogu.

Veliki prasak asistencija
Gvardiol se vratio, držao je korak, ali Messi ga je sredio ponovo, ovaj put kog gol-aut linije. I opet, Gvardiol se povukao nazad na pravu poziciju, a u tom trenutku Messi se okrenuo, zadržao korak, okrenuo se ponovo i riješio se izmučenog protivnika.

Vratio je idealnu povratnu loptu Alvarezu, čisti zicer. Asistencija turnira? To je malo reći. Asistencija može biti najjednostavniji pas kao što je bila ova povratna lopta. No, ovo što je Messi napravio, više je od asistencije. To je bila kreacija. Veliki prasak svih asistencija”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: