8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Fantastična cifra: Evo koliko je HNS zaradio od Hrvatske ulaskom u polufinale

Pročitajte još:

Vatreni su zaradili pravo bogatstvo plasmanom u poluzavršnicu turnira u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je nakon Japana i Brazilce i to opet nakon izvođenja penala gdje je Dominik Livaković, vratar zagrebačkog Dinama obranio jedan kazneni udarac, dok su svi naši izvođači bili precizni. Brazilski stoper Marquinhos je pogodio okvir gola i veliko slavlje je moglo početi. To je novi veliki uspjeh vatrenih nakon što su se plasirali na final four Lige nacija. Uz dobre rezultate čeka nas i dobra zarada, a HNS će nakon ovog Mundijala napuniti blagajnu. Savez je već zaradio odlične novce i samim odlaskom u Katar. Plasman u osminu finala HNS-u je donio zaradu od 12.5 milijuna eura.

Uz veliku pobjedu i rezultat dolazi i nagrada pa će se sukladno tome napuniti i blagajna HNS-a.

Fifa je u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine povećala nagradni fond za otprilike 40 milijuna eura, odnosno u igri je više od 425 milijuna eura. Uz prestiž, novčana nagrada zasigurno je dodatni motiv igračima u borbi za titulu svjetskog prvaka.

Fifa će također uzeti svoj dio kolača pa se očekuje da će u 2022. godini imati prihode od čak 4,45 milijardi eura, s time da će samo od TV prava inkasirati 2,5 milijardi eura.

Blagajna svjetskog prvaka ove će godine biti bogatija za rekordnih 40 milijuna eura što je povećanje od tri milijuna eura u odnosu na 2018. godinu.

Prije 2006. godine, nagrada za titulu svjetskog prvaka nikada nije bila više od devet milijuna eura, a te je godina Italija za naslov prvaka dobila nešto više od dva milijuna eura.

Hrvatska je u blagajnu HNS-a za srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji priskrbila 28 milijuna dolara, a to je tada iznosilo nešto više od 24 milijuna eura s obzirom na to da je dolar u odnosu na danas bio dosta slabiji.

Hrvatska je u Katru dogurala do polufinala gdje će u utorak od 20 sati igrati protiv Argentine, a savez je do sada zaradio oko 26 milijuna eura. Za osvajanje titule svjetskog prvaka ukupno bi zaradili 40 milijuna eura dok bi za drugo mjesto dobili 30 milijuna eura.

Nagradni fond za Francuze je u Rusiji bio 38 milijuna eura, a u Katru će svjetski prvak dobiti dva milijuna eura više.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: