15.6 C
Zagreb
Petak, 10 svibnja, 2024

Fantastične vijesti za hrvatskog prvaka: UEFA donijela veliku odluku, evo kako izravno doći do Lige prvaka

Dinamo bi ako osvoji naslov mogao jako profitirati.

Pročitajte još:

Aktualni prvak Dinamo u sezonu će za manje od dva tjedna ući derbijem na Maksimiru protiv najvećeg rivala Hajduka.

Splićani bi uz nekoliko pojačanja, od kojih je najzvučnije Ivan Perišić, mogli zaprijetiti Modrima, no upravo je iz UEFA-e stigla potvrda zbog koje će zagrebački klub dodatno zapeti u borbi za titulu.

Dinamova europska sezona svake godine počinje već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, ‘modri’ se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje.

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak svake sezone mora se probijati kroz kvalifikacije. Klub sanja izravan plasman u Ligu prvaka, no to ne ovisi samo o njemu već o hrvatskom koeficijentu u Europi, a on baš i nije najbolji jer su ostali klubovi prethodnih sezona redoviti ispadali u pretkolima. Hrvatska se na Uefinoj ljestvici nalazi na tek 21. mjestu. Ipak, Uefa uvodi promjene koje će ići na ruku hrvatskom prvaku!

– Ako osvajač Europske lige bude klub koji se plasirao u Ligu prvaka preko domaćeg prvenstva, onda će izravan plasman u Ligu prvaka dobiti najbolje rangirani klub iz pretkola, ali ne samo iz tzv. puta prvaka nego i dijela iz kojeg dolaze klubovi iz jačih liga koji nisu prvaci svojih zemalja – napisao je Globan.

Sve navedeno odnosi se od sezone 2024/2025. Prevedeno, sezona koja je pred vratima mogla bi biti jedna od najvažnijih u novijoj povijesti Dinama. Ako opet obrane naslov prvaka, to bi im moglo donijeti puno više od samog plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka. Mogli bi ih izbjeći i prvi put u povijesti izravno se plasirati u najelitnije europsko natjecanje. Najveći konkurenti su mu Šahtar, Basel, Slavija Prag, Crvena zvezda.

Naravno, nije dovoljan samo naslov prvaka. Modrima je izuzetno bitno ove sezone što dulje ostati u Europi i tako još dodatno ojačati europski koeficijent.

Kako god, ova sezona mogla bi bitno odrediti budućnost kluba i Dinamu bitno olakšati put do Lige prvaka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
19.8 ° C
20.1 °
19.3 °
52 %
2.1kmh
0 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9280
GBP
1,1629
CHF
1,0245
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: