22.7 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Na A6 vozio 217 km/h, vozaču autobusa kod Novog Vinodolskog izmjerena 1.83 promila

Dotični je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju, no unatoč tome, brzo je lociran

Pročitajte još:

Protekloga vikenda prometna policija PU primorsko-goranske pojačano je nadzirala promet na cestama i zabilježila ukupno 309 prometnih prekršaja. A rekord je oborio, što se tiče alkoholnih promila, vozač autobusa koji je usput izazvao prometnu nesreću te potom pobjegao.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 63, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 58, devet je prekršaja korištenja mobitela u vožnji i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Na A6 vozio dvostruko brže od ograničenja
Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 na autocesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana.

Vozaču autobusa izmjerena 1.83 promila
Najveća koncentracija alkohola od 1.83 g/kg izmjerena je 9. srpnja oko 19 sati 58-godišnjem vozaču autobusa krapinskih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je na području mjesta Povile u blizini Novog Vinodolskog izazvao prometnu nesreću, na način da je ušao u raskrižje, a da prethodno nije stao na znak obaveznog zaustavljanja.

Time je oduzeo prednost osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1.01 g/kg upravljala 42-godišnja vozačica.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač autobusa je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome policija ga je ubrzo pronašla, isključila iz prometa i privela na kriminalističko istraživanje.

Protiv 58-godišnjeg vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2100 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom D kategorije na rok od 12 mjeseci. Policija je spomenutog vozača jutros dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka, a koji će naknadno donijeti presudu.

Jedna osoba poginula
Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest je osoba teško, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
23.3 °
21.8 °
41 %
3.1kmh
0 %
Čet
23 °
Pet
16 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9365
GBP
1,1686
CHF
1,0255
CNY
0,1294
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: