16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Gvardiol otkrio što mu je Livaja rekao nakon poraza: Suze nisu bile zbog moje greške, nego radi drugih stvari

Andrej Kramarić i Joško Gvardiol pričali su o Argentini, Maroku, Luki, dočeku...

Pročitajte još:

Marko i ja smo jako dobri prijatelji. Svi se dobro slažemo, atmosfera je super i da nije tako, tko zna kako bi završili turnir. Suze su bile jer me sve pogodilo, ali sad nam preostaje borba za treće mjesto. Marko je rekao kako je ovo moje prvo prvenstvo i da će biti još natjecanja, rekao je na početku presice Joško Gvardiol o odnosu s Markom Livajom i suzama protiv Argentine.

Još samo dvije utakmice dijele nas do završetka Svjetskog prvenstva u Katru. Finale Francuske i Argentine u nedjelju te utakmice za treće mjesto između Hrvatske i Maroka u subotu.

Nama će važnija i značajnija biti upravo ova potonja utakmica. Na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice s Marokom, osim Gvardiola, govorio je i Andrej Kramarić.

Joško je objasnio kako gleda na proces odrastanja i na pogreške.

“Slažem se s vama, to je dio odrastanja. Suze nisu bile radi pogreške, tu su bile neke druge stvari. Mislim da ne postoji igrač koji ne griješi, pogotovo stoperi. To je sastavni dio sporta, siguran sam da će ih biti još, ja pokušavam da ih je što manje, ali bit će ih još.”

Otkrio je i kakvo je njegovo stanje. Dalić je nakon polufinala otkrio kako je Joško igrao pod injekcijama : “Pa moje stanje je bolje nego što je bilo. Imamo još danas i sutra da poradimo na tome i mislim da ću bit zdrav i da ću bit u sastavu za utakmicu s Marokom”.

Josko-Gvardiol ima tri ponude za transfer
IZVOR: PROFIMEDIA

Novinare je zanimalo koliko im znači utakmica za treće mjesto te jesu li možda pričali s Draženom Ladićem o takvom iskustvu. Kramarić se odmah prisjetio svoje mladosti.

“Ovo vaše pitanje, kad se vratim u svoju ranu mladost, sjećam se te utakmice 98′. To se ne zaboravlja, pogotovo ne utakmica za treće mjesto, ta je utakmica donijela ogromno veselje. To je za nas povijesna utakmica i pitanje je kada će se opet ponoviti. Moramo ovakvu priliku iskoristiti, moramo biti svježi u glavi, motivirani… Kad se sjetim 98′ kad sam kao klinac skakao po ulici, mislim da možemo to ponoviti za mlađe generacije. Sigurno će to biti jedna od najvećih utakmica za Hrvatsku”.

Gvardiol se našao na popisu za najboljeg mladog igrača turnira, ali on se više nada dobrom rezultatu s Hrvatskom u subotu.

“Iskreno, bilo bi lijepo dobiti tu nagradu, ali bilo bi mi draže da se vratimo kući s brončanom medaljom”.

Krama je progovorio o “uzvratu” s Marokom, tvrdi, ne iznenađuje me što su došli tako daleko…

“Moram biti iskren, mene ne iznenađuje da su došli tako daleko. Poslije prve utakmice osjetili smo o kakvoj se momčadi radi. Tvrdi su, sjajno organizirani, uvijek mogu iznenaditi prema naprijed. Imaju talentirane igrače, oni će dati život za tu medalju, slično kao i mi 1998. Mislim da će biti slična utakmica kao i ona prva. Bit će borbe, neće biti puno prilika, pokazali su da se mogu nositi s najjačim ekipama, ali Francuska je Francuska. Mislim da će biti jako slična utakmica kao i ona prva, bit će pitanje momenta i možda će individualna kvaliteta odlučivati”.

O dočeku i ponašanju na terenu.

– Nastojim na terenu biti drugačiji nego što sam van terena kada se družimo. Jednostavno na terenu moraš pokazati dozu drskosti, bez toga danas i možeš napraviti neke stvari. Što se tiče dočeka? Bio sam 2018. imao sam 16 godina i sjećam se kakve su to scene bile. Teško je ponoviti to, ali nadam se da će se ponoviti barem dio toga – rekao je Joško.

– Igranje protiv Messija? Igrao sam već protiv njega, drugačije igra nego u klubu. To je veliko iskustvo i jednog dana ću pričati djeci da sam igrao protiv najboljeg igrača u povijesti.

Obrana je igrala u istom sastavu, ali Gvardiol je izdvojio cijelu ekipu.

– Lijepo je to pročitati, ali obranu ne čine samo braniči i golman. Ona počinje od Kramarića do Livakovića. Jednostavno na prvenstvu moramo biti kao jedno i hraniti se tako i jedino onda može biti rezultata.

Poraz od Francuske, koliki je motiv za pozitivan rezultat u subotu, zanimalo je novinare.

– 2018. mi je prva uspomena doček. To je nešto nestvarno što smo doživjeli, plakali i veselili se. To je ono nešto što je oslikalo cijelo prvenstvo i ostaje za cijeli život. Ovo nije prijateljska utakmica i cilj je otići kući kao pobjednik s medaljom. Nije isto vratiti se kao pobjednik ili gubitnik. Scene iz 2018. su neopisive i nadam se da će se ljudi veseliti zajedno s nama – rekao je Kramarić.

I za kraj, mogući oproštaj Luke Modrića.

– Svi znamo koliko je lijepih riječi o Luki napisano i što je napravio ne samo za Hrvatsku i cijeli svijet. Poznavajući njega nisam siguran da mu je ovo zadnje. Godine rade za sve, tako i za njega, ali on će ostati besmrtan za cijeli svijet. On čini sve lakšim i jednostavnijim, a to je teško – rekao je Kramarić.

Nakon konferencije podijelila se torta, a reprezentetacija se zahvalila za medijsko praćenje tijekom prvenstva.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: