8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Japanci u završnici šokirali Nijemce: Bivši napadač Partizana za pobjedu Japana

Pročitajte još:

Njemačka je dominirala utakmicom, ali promašila je sve svoje velike šanse. Japan je čekao pravi trenutak i s dva brza gola u drugom poluvremenu stižu do velikog preokreta

U dvoboju 1. kola skupine E Svjetskog prvenstva nogometaši Japana pobijedili su Njemačku preokretom s 2-1 (0-1).

Nijemci su poveli golom Ilkaya Gundogana iz penala u 33. minuti nakon što je vratar Shuichi Gonda srušio Davida Rauma. U 75. minuti izjednačio je nakon gužve Ritsu Doan, a potpuni preokret i senzaciju napravio je Takuma Asano golom u 83. minuti. Zanimljivo, oba japanska strijelca igraju u Bundesligi, u Freiburgu i Bochumu.

Kasnije u ovoj skupini igraju Španjolska i Kostarika.

90+8′
Gotovo je! Velika pobjeda Japana protiv Njemačke! Kakav šok na početku skupine E…

90+7′
Kakva gužva u šesnaestercu Japana! Lopta je išla na Neuera, koji je došao na skok. Japan izbija loptu za novi korner.

90+5′
Dobar pokušaj Goretzke iz daljine, ali udarac ide preko gola.

90+3′
Nijemci traže provjeru VAR-a, ali nema govora o penalu. Fullkrug je pao u borbi za loptu s Yoshidom, a Goretzka nije uspio iskoristiti odbijanac.

90′
Još sedam minuta sudačke nadoknade.

83′
GOOOOOOOOOOOL! Japan vodi 2-1! Asano je odlično primio Njemačku i silovitim udarcem svladao Neuera.

82′
Nijemci se pokušavaju probuditi nakon primljenog gola, ali momentum je sada na strani Japana. Promašene prilike mogle bi skupo stajati Njemačku.

78′
Dvostruku zamjenu radi i Flick. Izašli su Havertz i Musiala, a ušli Fullkrug i Gotze.

75′
GOOOOOOOOOOOOL! Japan je izjednačio golom Doana, koji je pospremio odbijanac od Neura, nešto što Sakai nije uspio dvije minute ranije.

73′
Ito je fantastično pucao usred gužve, a Neuer majstorskom obranom brani mrežu. Lopta se odbija do Sakaija, koji je imao rutinski posao. Sakai zatim izlazi van, a umjesto njega ušao je Minamino.

70′
Velike obrane Gonde! Tragičar Japana iz prvog poluvremena obranio je dvije čiste šanse Gnabryju, a probala je Njemačka još dvaput zabili gol iz odbijanaca.

67′
Goretzka ulazi u igru umjesto Gundogana. Izašao je i Muller, a umjesto njega ušao je Hoffman.

59′
Gungodan pogađa stativu! Veznjak Njemačke i Manchester Cityja veoma je raspoložen protiv Japana, zaprijetio je u više navrata, zabio penal za 1-0, a sada je ostao otvoren i pogađa lijevu stativu pored nemoćnog Gonde.

58′
Opasan je ubačaj poslao Ito s desne strane, ali lopta je bila prebrza.

57′
Dvostruka zamjena za Japan, izašli su Maeda i Nagatomo, a ušli su Asano i Mitoma.

51′
Dobru priliku imao je Musiala u kojoj je pokazao raskošni talent. Majstorski je izbacio skoro cijelu obranu Japana, otvorio prostor za udarac, ali presnažno puca i lopta odlazi preko grede.

47′
Njemačka raspoloženo ulazi u nastavak. Gnabry je probao snažnim udarcem s desne strane, ali odlazi preko gola.

46′
Počelo je drugo poluvrijeme. Kubo izlazi iz igre, a ušao je Tomiyasa.

POLUVRIJEME
Kakva dominacija Njemačke u prvom poluvremenu. Iako je Japan pokazao da može golom iz zaleđa u osmoj minuti, Nijemci su uspostavili svoju igru. Imali su čak 81 posto posjeda u prvom poluvremenu i 14 udaraca na gol Japana.

45+5′
Poluvrijeme! Njemačka odlazi na odmor s 1-0.

45+4′
VAR je poništio gol Njemačke! Kimmich je odlično gađao sa 16 metara, a lopta se od Gonde odbija do Gnabryja koji ubacuje za Havertza. Napadač Njemačke posprema loptu u mrežu, ali bio je u očiglednom zaleđu i Barton poništava gol.

45′
Sada Musiala snažno puca s ruba šesnaesterca.

40′
Ponovno je pokušao Kimmich iz daljine, vezni red Njemačke vrlo je uključen u izgradnji napada.

38′
Gonda može samo sebe kriviti za skriveni penal. Golman Japana izgubio je kontrolu nad tijelom i jednostavno se srušio na Rauma. Barton je bio odmah kod mjesta događaja i bez puno razmišljanja dosudio je penal za Njemačku.

33′
GOOOOOOOL! Gungodan je s lakoćom nadmudrio Gondu i dovodi Njemačku u vodstvo.

31′
Penal za Njemačku! Kakva pogreška Gonde, Raum je primio loptu u šesnaestercu, a golman Japan ga je srušio i onda pao za njega.

29′
Kako su se Nijemci raspucali! Raum je s ubacio s lijeve strane, a Gonda vraća loptu u sredinu. Tamo je bio Gungodan, koji ponovno udara punom snagom, ali Yoshida je blokirao udarac.

28′
Njemačka traži svoju šansu iz ubačaja i udaraca iz daljine. Sada je pokušao Gundogan s 20 metara, ali možda bi mu bilo bolje da je dodao Raumu na desnoj strani.

26′
Kratka provjera VAR-a o mogućem penalu, ali čak ni igračima nije bilo jasno zašto. Banton nije pokazao na bijelu točku.

20′
Opasan udarac Kimmicha! Veznjak je bio prvi na odbijenu loptu, probao je s 20-ak metara, ali Gonda brani siloviti udarac.

19′
Muller je završio na terenu nakon udarca u glavu. Sve će biti u redu s veznjakom Njemačke, koji je zabio 10 golova za Njemačku na svjetskim prvenstvima.

16′
Kimmich je ubacio iz kornera, Rudiger je glavom gađao s 10 metara, ali lopta prolazi pored lijeve stative.

14′
Njemačka se uozbiljila nakon hladnog tuša na početku utakmice. Dominiraju u posjedu lopte, ali Japanci su brzi i spremni kazniti ‘Elf’ iz kontre.

8′
Poništen gol Japana! Ito je fantastično prošao po desnoj strani i poslao loptu prema Medi koji zabija, ali je u zaleđu i Japanu je poništen prvi gol na utakmici.

1′
Počela je utakmica između Njemačke i Japana!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
5.4 °
76 %
5.1kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: