13.4 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Navijači: ‘Treba biti realan, igramo katastrofalno od Svjetskog 2018. Daliću, hvala, ali…’

Mnogi navijači su svjesni da su izostanci uvelike utjecali na rezultat, ali ima i onih koji zazivaju promjene

Pročitajte još:

Porazima od Turske i Walesa, hrvatska nogometna reprezentacija je zakomplicirala svoju situaciju u borbi za plasman na EURO koji će iduće godine organizirati Njemačka.

Turska sada vodi na ljestvici skupine sa 16 bodova i osigurala je jedno od prva dva mjesta koja vode na EURO.

Trenutačno je treća, a to znači da joj u ovom trenutku prijete dodatne kvalifikacije na putu prema Euru.

Skupinu prolaze dvije najbolje momčadi. Turska je to već napravila, a Wales je sad u boljoj situaciji od Hrvatske, s kojom je bodovno izjednačen, ali i u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera. Bude li Wales u svoje dvije preostale utakmice dvaput pobijedio, maksimalnih šest bodova iz susreta protiv Latvije i Armenije Hrvatskoj neće biti dovoljni za direktan plasman u Njemačku.

Navijači zazivaju Perišića
Navijači reprezentacije vrlo su nezadovoljni takvom situacijom. Na društvenim mrežama Hrvatskog nogometnog saveza ostavljaju poruke kroz koje komentiraju poraze i trenutačno stanje u grupi. Mnogi su uvjereni da tako ne bi bilo da je izbornik Zlatko Dalić imao najjaču momčad, a ne okrnjenu izostancima Ivana Perišića, Brune Petkovića, Luke Ivanušeca, Andreja Kramarića…, no ima ih koji pozivaju i na njegov odlazak.

“Koliko nam Perišić nedostaje…”, “Perišiću, je li moguće da dođeš na sljedeće okupljanje pa da igraš makar s jednom nogom?”, “Trebalo vam je punih 90 minuta da shvatite da se ne igra školsko prvenstvo, nego kvalifikacije za Europsko prvenstvo”, “Ne znam što bih rekao. Na papiru smo bolji od svih pet puta. Ruganje je da nam sad plasman ovisi o drugima. Podignut glave i moliti Boga da Wales kiksa”, neki su od komentara na Instagramu.

Kritike Daliću
“Daliću, ovo je tvoj poraz! Zašto si mijenjao Šutala za Vidu koji je kriv za oba gola”, “Treba biti realan, igramo katastrofalno od Svjetskog 2018. Dalić zna igrati na rezultat, što je pokazao na Svjetskom i Ligi nacija, ali igra pati već pet godina. Nešto se mora mijenjati, nove generacije moraju doći”, “Dinamovih prvih 11 dobili bi ove amatere iz Walesa”, “Daliću, puno ti hvala, ali vrijeme je za ostavku”, dodaju drugi.

Standings provided by Sofascore
Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
14.2 °
12.1 °
92 %
1kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9289
GBP
1,1656
CHF
1,0262
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: