9.6 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Neviđena drama na De Kuipu: Hrvatska izgubila na penale od Španjolske u finalu Lige nacija

Nije bilo golova nakon regularnog dijela, ali ni nakon produžetaka pa su jedanaesterci odlučivali pobjednika. Španjolska je tamo bila sretnija s ukupnih 5-4. Ključni penal promašio je Bruno Petković

Pročitajte još:

Finale Lige nacija
Mjesto održavanja utakmice: De Kuip (Rotterdam)

Početak: 20.45

Hrvatska – Španjolska 0-0 (penali – 4-5)
Hrvatska: Livaković – Juranović, Erlić, Šutalo, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Ivanušec

Španjolska: Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Alba – Rodri, Ruiz – Asensio, Gavi, Pino – Morata

Nogometna reprezentacija Španjolske u nedjelju je navečer osvojila trofej Lige nacija.

Nakon 90 minuta igre u dvoboju nogometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija koja se odigrala na stadionu Feijenoord ‘De Kuip’ u Rotterdamu nije bilo pogodaka, se pristupilo produžecima. No, niti dva puta po 15 minuta nije bilo golova.

U neviđenoj drami u raspucavanju penala Majer i Petković su promašili za naše, odnosno Unai Emerin im je skinuo, a Lapot je promašio za La Roju. No, Španjolci su samo za nijansu više imali sigurnost i bez obzira što smi mentalno jaki, sreća je ovog puta otišla na stranu Španjolaca.

PENALI:

Zabijaju Španjolci i gotovo je. 4-5.

Promašuje Bruno Petković.

Trese se greda, jao, ajmo…. Vraćamo se u život, vraća nas Laport u život.

Perija zabija.

Majer je pogodio stativu. Ne, Unai Simon je obranio nogom.

Majer puca sljedeći.

Prevario je Merino Livakovića. Zaletio se pa zastao, Livaković se bacio lijevo, a Merino je pogodio donji desni kut. 3-3

TREĆA SERIJA
Tako je, majstore. Silovito je Modrić pogodio sredinu gore, Simon tu ništa nije mogao. Hrvatska vodi 3-2

DRUGA SERIJA
Rodri u lijevi donji kut, Livaković u desni kut. Rodri je izjednačio na 2-2

DRUGA SERIJA
Tako je, Brozo! Fenomenalno je pogodio donji lijevi kut, poslao Simona u desni i zabio za 2-1 u raspucavanju. Uf, da je sada obraniti.

PRVA SERIJA
Joselu je pogodio lijeve rašlje, Španjolska je izjednačila na 1-1

PRVA SERIJA
GOOOOOOL! Vlašić je prvi izveo penal i sigurno je pogodio desni kut! Idemooo. Hrvatska vodi 1-0 u raspucavanju.

120′
Kraj produžetka, idemo na penale! Nakon dramatičnog raspucavanja doznati ćemo pobjednika Lige nacija.

Mi smo tu u apsolutnoj prednosti. Posljednji put smo izgubili na Euru 2008. godine protiv Turske, dok smo nakon toga pobijeđivali Dansku, Rusiju, Japan i Brazil. Španjolska je na SP-u u Katru izgubila od Maroka na penale.

117′
Još tri minute do kraja utakmice. Teško dišemo, igra se na našoj polovici i Španjolci ne odustaju od pritiska.

115′
Skoro smo zabili autogol. Olmo je pucao iz daljine, Erlić je blokirao glavom i lopta je otišla malo iznad prečke. Iz kornera pak Španjolci nisu ništa napravili.

111′
Josip Juranović skupio je kilometražu večeras i ide na zasluženi predah. Zamijenio ga je Josip Stanišić.

110′
Još deset minuta drame u drugom produžetku. Sve smo bliži jedanaestercima. Hrvatski navijači grme s tribina, ali ne uspijevaju podignuti naše reprezentativce koji se grčevito brane u ovim trenucima.

108′
Još jednu veliku priliku imala je Španjolska, ali opet smo se izvukli. Kombinirali su Španjolci, lopta je opet servirana za Olma koji je pucao silovito s deset metara, ali sada pola metra od desne stative. Lopta je nekoga pogodila u bloku pa su Španjolci dobili korner iz kojeg nisu uspjeli ništa napraviti.

Žestoki pritisak Španjolske, ne možemo doći do lopte.

107′
Veliki pritisak Španjolske i opet je sve krenulo s lijeve strane. Alba i Fati su kombinirali pa vidjeli Asensija kako utrčava iz drugog plana. Došao je do lopte, ali izvan granica igrališta. Da ju je ranije uštopao, ovo je moglo biti jako opasno.

106′
Otkako je Ansu Fati ušao u igru u drugom dijelu, Španjolci su preuzeli inicijativu nad igrom. Brz i okretan, kakav je, stvara velike probleme Juranoviću. Sada je opet prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, ali loše je zahvatio loptu i praktički je dodao Livakoviću.

106′
Počeo je drugi produžetak. Bilo bi super kad bi moglo bez penala. Idemo po gol!

105+3′
Kraj prvog produžetka. Majerova prilika i Olmov projektil najbolje su što smo vidjeli u produžetku. Idemo u nastavku pokazati zašto smo kraljevi produžetaka. Idemo, ‘vatreniiiiiiiiiiiiiiii’!

105+2′
Petković je poslao jednu loptu napamet i ona je završila kod Vlašića. Proslijedio ju je Brozoviću koji je zakočio naš napad, okretao se nekoliko trenutaka pa s ruba lijevog peterca pucao u donji desni kut, no Simon je to lagano obranio.

104′
Kakva prilika za Španjolsku! Erlić je blokirao Fatijev pokušaj, ali lopta se nažalost sretno odbila Olmu koji je s 15 metara imao otvoren put prema golu. Opalio je iz prve, no preko gola. Opet smo imali sreće. Livaković loptu nije niti vidio.

103′
Opet se razbuktala utakmica i jedni i drugi su se otvorili, ali puno pogrešaka u predaji lopte.

100′
Joj, majko mila, kakva je ovo prilika bila! Kovačić je prvim korakom izbacio svog čuvara i povukao loptu naprijed nekoliko metara pa na desnu stranu poslao loptu Majeru koji je išao sam na Simona, ali od nekud se pojavio Nacho koji je uklizao i spriječio čistu priliku.

Lovro se uhvatio za ruku koju je nedavno operirao.

97′
Španjolska je nastavila u istom ritmu u produžetku. Preuzela je posjed lopte i pokušavaju ubačajima pronaći stasitog Nacha. Ukrali smo loptu i pokušali preskakanjem igre prijeći na suparničku polovicu, a Nacho je prilikom te akcije srušio na pod Petkovića i dobio žuti karton.

Minutu nakon toga je i Rodri požutio nakon što je za ruku povukao Majera.

91′
Počeo je prvi produžetak. Podsjetimo, produžetke smo protiv Španjolske igrali i prije dvije godine u osmini finala Eura. Tada je bilo 3-3, a u produžecima je Furija slavila 5-3. To su i jedini produžeci koje je izgubio izbornik Dalić na klupi Hrvatske.

90+5′
Kraj regularnog dijela utakmice! Idemo u produžetke i novu dramu!

Jednostavno ne ide bez stresa i drame s ‘vatrenima’. Dominirali smo u posjedu, pokušavali, ali u završnici pali. Upali smo u španjolski žrvanj, imali su protivnici dvije fenomenalne šanse, ali srećom preživjeli smo.

90+2′
Treću promjenu napravio je Dalić. Lovro Majer ušao je umjesto Andreja Kramarića.

90′
Upali smo u španjolski mlin, ali srećom, opet smo preživjeli. Navas je kranom loptom po desnoj strani pronašao Asensija. Perišić je zaspao, Asensio je pucao s lijevog ruba šesnaesterca, a lopta je otišla pored desne stative. Opet je bilo opasno, Furija je totalno pritisnula u završnici.

89′
Visoko su stali Španjolci i stvaraju nam velike probleme. Riskiramo s kratkim dodavanjima, svaki put je na rubu, Španjolska je blizu da nam presječe, ali srećom, izvukli smo se. Čemu ta riskantna dodavanja, nemojmo sami sebi komplicirati život.

87′
Nova promjena u Španjolskoj. Dani Olmo ušao je umjesto Gavija.

86′
Pritisak kroz veći dio utakmice i visok ritam uzeo je danak. Naši igrači kao da su pali fizički, sada su Španjolci dodali gasa i pritisnuli nas. Ispali smo u obrani, Fati je imao čudesnu priliku, ali Fati nije uspio zabiti zicer nad zicerima.

85′
Što smo sada izvukli! Bila je ovo prilika utakmice, ali Ansu Fati nije uspio zabiti. Kramarić je zaplivao na lijevoj strani šesnaesterca pa poslao Merinu koji je na sredini peterca proigrao Fatija koji je iz same blizine pucao, ali Perišić je skinuo loptu s gol-linije! Uspjeli smo preživjeti nemoguće.

80′
Gavi je prvi igrač sa žutim kartonom večeras. Modrić ga je prošao, a veznjak Barcelone ga povukao za leđa.

78′
I Zlatko Dalić je odlučio osvježiti momčad. Luku Ivanušeca zamijenio je Nikola Vlašić.

77′
Dvostruka promjena u Španjolskoj. Izašli su Le Normand i Ruiz, ušli su Merino i Nacho.

76′
Zamalo nas je štrecnulo oko srca. Alba je po lijevoj strani poslao sjajnu loptu Fatiju kroz sredinu, no Livaković je izašao na vrijeme i izbio ju. Gol je ostao prazan, a lopta je doletjela do Ruiza koji je pucao s 25 metara na prazan gol, ali je prebacio sve. Preživjeli smo.

Španjolci su čekali i čekali i sada podignuli ritam. Pritisnuli su nas u posljednjih nekoliko minuta.

72′
Opet je lopta u našim nogama. Dominiramo u posjedu većim dijelom drugog poluvremena. Španjolci su nam prepustili inicijativu i čekaju priliku iz kontri i polukontri. Zasad im to nije urodilo plodom, a niti nama ništa nije donio veći posjed. Kružimo i kružimo loptom, no zasad španjolska obrana sve pokriva.

68′
Pao je ritam u nastavku drugog dijela. I jedni i drugi stali su na loptu, napadaju stihijski. Zasad nema prave prilike.

66′
Dvostruka promjena u Španjolskoj. Joselu i Fati ušli su umjesto Pina i Morate.

65′
Sijevnulo je ovo pored gola. Rodri je potegnuo silovito s 25 metara punom nogom, lopta je otišla metar od lijeve stative. Jako, jako blizu.

62′
Prvu promjenu napravio je Zlatko Dalić. Mario Pašalić odigrao je svoje, Bruno Petković će ga zamijeniti i zasjesti na poziciju špice, dok Krama seli desno. Bruno, povedi nas do pobjede!

61′
Upropastili smo potencijalno veliku priliku. Opet smo izigrali Španjolce na lijevoj strani pa se lopta opet odbila do Juranovića. Stao je na trenutak na desnoj strani šesnaesterca pa poslao na sredinu za Kramarića koji je pucao lijevom nogom, no zasmetao mu je Luka Modrić. Nastavili smo napad, Perišić je s lijeve strane ubacio na drugu stativu, a Pašalić je u letu pogodio vanjski dio mreže.

57′
Španjolci su napravili višak na lijevoj strani, Alba je ostao sam, ubacio je u peterac na Asensija koji je pucao glavom, ali na sreću, preko gola.

53′
Fenomenalnu utakmicu igra Ivan Perišić. Luka Ivanušec svako malo ulazi u sredinu i samim time se otvara veliki prostor Perišiću koji ostaje sam s Navasom koji ga jednostavno ne može pratiti. Perija je nekoliko puta prošao po lijevoj strani i ubacio, a posebno je opasan bio posljednji prodor.

Maksimalno je motiviran i inspiriran, a kada vidite da jedan 34-godišnjak neumorno šparta terenom, možete mu se samo nakloniti.

50′
Najbolja prilika na utakmici!!!! Perišić se otresao Navasa i prošao ga na lijevoj strani, ubacio je u peterac, Simon je promašio loptu, kao i Pašalić, a ona je pala na drugoj stativi do Juranovića. Primio ju je i opalio po golu gdje je stajalo nekoliko Španjolaca, ali je promašio cijeli gol.

Konačno uzbuđenja u nastavku, Hrvatska opet polako podiže ritam.

46′
Počelo je drugo poluvrijeme. Zasad nema promjena.

45′
Nema nadoknade, kraj prvog poluvremena. Španjolska je imala veliku šansu preko Gavija na početku, dominirali su prvih 20 minuta nakon čega Hrvatska preuzima palicu. U nekoliko navrata izigrali smo španjolsku obranu, Pašalić i Kramarić nisu uspjeli bolje reagirati u obećavajućoj situaciji i zabiti gol, a Ivan Perišić je dvaput pucao glavom, no Simon mu je skinuo oba puta.

Hrvatska je dominirala u drugom dijelu prvog poluvremena i to je ono što veseli. Nadamo se da će ih čudesni huk s tribina, gdje je više od 30 tisuća navijača, pogurnuti u nastavku do pobjede.

45′
Primirili su nas Španjolci nakon našeg velikog pritiska i dominacije. Uzeli su loptu pod svoje u posljednjim minutama prvog dijela.

Pino je primio loptu na lijevoj strani, a naši su ga zaustavili prekršajem na 30 metara od gola. Bila je to potencijalno dobra situacija za Španjolce, ali spetljali su se pa je sve propalo.

42′
Zaprijetila je Španjolska nakon dugo vremena. Kombinirali su na lijevoj strani, iskočio je kao višak Alba koji je ubacio na prvu stativu gdje je bio Morata, ali pucao je preko gola. Na našu sreću.

41′
Odličnu utakmicu igraju Josip Šutalo i Martin Erlić. Zatvorili su Alvara Moratu, a sada je Erlić presjekao jedno opasno dodavanje za Gavija. Moglo je biti opasno, ali Martin je bio pravovremen.

39′
Još jedna prilika za Hrvatsku i opet isti recept. Modrić je ubacio s desne strane u šesnaesterac, opet je Perišić nadskočio Navasa i pogodio loptu glavom, pucao je ovaj put u desni gornji kut, ali Simon je i ovaj put bio siguran.

Hrvatska igra kao u transu posljednjih nekoliko minuta.

38′
Kakva šteta! Brozović je opet projurio kroz španjolsku sredinu, otvorio se prostor pred njim i došao je do lijeve strane šesnaesterca. Gavija je izbacio iz ravnoteže, probio se do prve stative i loptu poslao na drugu, ali nažalost tamo nikoga nije bilo.

Ono što najviše veseli je to što na terenu trenutno postoji samo jedna momčad. Hrvatska je u potpunosti zacarinila terenom i u ovome trenutku apsolutno dominira. Da je zabiti do kraja poluvremena…

34′
Sve lakše ulazimo u španjolsku zadnju trećinu. Glavna taktika je iznošenje lopte kroz sredinu terena, remetimo mir Španjolcima promjenama pozicijama, čega ima jako puno. Kramarić je lutajuća špica, svugdje je po terenu, traži loptu i nudi se.

32′
E sada smo pokazali zube Španjolcima! Modrić je ubacio s 40 metara od gola u španjolski šesnaesterac, a tamo je od nikud doletio Perišić koji je nebeskim skokom došao između svojice igrača Španjolske pa pucao glavom u donji lijevi kut, ali Simon je to obranio uz manje poteškoće.

Hrvatska izgleda razigranije i raspoloženije u ovome trenutku. Kao da smo pojačali tempo i pokušavamo uspostaviti inicijativu. Španjolci su zaprijetili na početku susreta, ali nakon toga nisu baš ništa napravili.

25′
Nismo uspjeli bolje iskoristiti prethodne dvije situacije, ali dobra vijest je što smo polako pojačali tempo, preuzimamo inicijativu i prijetimo. Dvaput u kratkom roku smo pronašli rupu u španjolskoj obrani i ozbiljno im zaprijetili.

24′
Kakva prilika! Kramarić je imao puno prostora na desnoj strani, približio se korner zastavici pa je poslao nisku loptu u peterac na Pašalića koji je uklizao, ali Le Normand je to uklizao i primirio za golmana Simona.

23′
Uf, ovo je mirisalo na nešto veliko. Erlić je iz zadnje linije poslao fenomenalnu loptu za Kramarića koji je išao sam na Simona, ali Laporte je u posljednji trenutak izbio loptu ispred njega.

20′
Nismo puno pokazali u prvih 20 minuta. Forsiramo loptu kroz sredinu terena, fale nam prodori preko krilnih pozicija. Zasad djelujemo bezidejno i bezopasno.

19′
Spektakularna atmosfera na De Kuipu. Hrvatski navijači privatizirali su Rotterdam i pretvorili ga u hrvatsku prijestolnicu. Tijekom dana, kuda god pošli, vidjeli biste kvadratiće. Ista stvar je i na tribinama odakle grme hrvatske pjesme. Nevjerojatno poticajna atmosfera za naše igrače, pred ovakvom podrškom igra se jednom u životu. Idemo, vatreni!

15′
Kao da smo bili u nekom grču na početku. Gledali smo atipične greške naših igrača, skoro smo iz jedne takve primili gol, ali stabilizirali su se ‘vatreni’ nakon ne baš najboljeg ulaska u susret. Prebacili smo težište na suparnički dio terena.

S tribina grmi iz grla više od 25 tisuća navijača. Nevjerojatna atmosfera na De Kuipu.

12′
Kakva prilika za Španjolsku! Nesigurnost je ušla u našu reprezentaciju. Nekoliko pogrešnih dodavanja, a ovo je skoro bilo kobno. Španjolci su nas pritisnuli, nismo htjeli preskakati igru pa je Erlić išao povući loptu i dodati Brozoviću, no Gavi je uzeo loptu, došao do ruba šesnaesterca pa pucao u donji lijevi kut. Na svu sreću, lopta je prošla pored stative.

10′
Uf, ovo je moglo biti jako opasno. Ruiz je zaredao nekoliko naših igrača po lijevoj strani, sjurio se prema šesnaestercu, ali uspjeli smo odbiti loptu. Ona je pak došla do Jordija Albe koji je ubacio na prvu stativu, Livaković je uhvatio loptu, ali mu je iskliznula iz ruke i pogodila stativu. Pala je točno pred Moratu, ali srećom, sudac je svirao zaleđe.

6′
Španjolci su visoko pritisnuli Talijane u polufinalu i tako si osigurali premoć nad loptom, ali večeras to ne mogu napraviti i protiv Hrvatske. Čvrsto smo se postavili na terenu, pokušavamo uspostaviti kontrolu nad sredinom travnjaka i preuzeti loptu pod svoje. Koliko god to bude moguće protiv Španjolske koja preferira pas igru.

2′
Španjolska pokušava igrati na svoj način, preuzeti posjed lopte i tempom mljeti protivnika. Rodri je došao do šesnaesterca, pucao po golu, ali lopta se od bloka odbila ravno u Livakovićeve ruke.

1′
Počela je utakmica! Sretno, Hrvatska!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10 ° C
11.6 °
6.1 °
84 %
1.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: