11.6 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Nizozemski mediji opleli su po reprezentativcima: Hrvati su bili bolji na terenu i izvan njega

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvom je polufinalu Lige nacija pobijedila domaćina turnira, Nizozemsku, 4:2 te sada mirno iščekuje pobjednika drugog ogleda, a u kojem će večeras (20.45 sati, Enschede) snage odmjeriti Španjolska i Italija. No do tog sraza naši će navijači s ponosom uživati (i) u tekstovima nizozemskih medija

Pročitajte još:

Neki su otišli i korak dalje i ustvrdili kako “Nizozemcima nedostaje kvalitete”

– Nizozemska ostala bez finala nakon spektakla protiv Hrvatske. Hrvati su dominirali, ne samo na terenu, već i na tribinama. Bilo je prisutno oko 14.000 navijača i za njih se više čulo na Kuipu nego za navijače nizozemske reprezentacije – navodi portal nu.nl.

– Razočaravajuće je što tri stupa nizozemske reprezentacije Cody Gakpo, Virgil van Dijk i Frenkie de Jong nisu izgledala dobro. Prema staroj nogometnoj mudrosti u veznom redu često leži ključ uspjeha, trebalo je pružiti vrhunsku igru kako bi se pobijedio pametan protivnik kojeg predvode Modrić, Brozović i Kovačić – piše De Telegraaf, a legenda reprezentacije Rafael van der Vaart za voetbalprimeur dodaje o Xaviju Simmonsu, Teunu Koopmeinersu i Justinu Bijlowu:

– U reprezentaciji nisu ni sjena onoga što igraju u klubovima.

Van Dijk
Virgil Van Dijk (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

– Oranje ‘na raportu’: Neugodna situacija završila propadanjem kroz led s četiri gola – ističu na voetbalzoneu

– Buka, žestina igre, golovi, napetost, niti sekunde nije bilo dosade u u polufinalnoj utakmici Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske. Na koncu je Hrvatska pobijedila sa 4-2, bila je to frustrirajuća perspektiva nakon duge i teške klupske sezone, ali i logična posljedica igračke slike u Rotterdamu – piše Algemeen Dagblad.

Nederlandse Omroep Stichting (NOS) navodi kako je “stari meštar” Modrić zaslužio još jedan veliki pljesak.

Luka Modrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Čini se da istrošenost ne dolazi do Luke Modrića, 37-godišnji veznjak je po tko zna koji put posložio hrvatske redove i zajedno sa svojim sunarodnjacima bacio na koljena narančaste. Zaokružio je svoju izvedbu pogotkom u sudačkoj nadoknadi i ovacijama publike.

Dnevne novine NRC navode kako je “mlada i nova momčad narančastih ostala bez finala Lige nacija nakon poraza od lukavih majstora iz Hrvatske. U produžecima je momčadi izbornika Ronalda Koemana nedostajalo snage i pameti za novi povratak.

– Bila je to prava reklama za nogomet, intenzivno, uvjerljivo, u sjajno atmosferi. No, nizozemska reprezentacija je izgubila 4-2 od Hrvatske u polufinalu Lige nacija, nakon više od 120 minuta uzbudljivog nogometa.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.6 ° C
12.7 °
9.8 °
93 %
1.5kmh
0 %
Sub
21 °
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
24 °
Sri
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1697
CHF
1,0300
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: