21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Pele nije dobro: Za Božić će biti u bolnici, rak mu se pogoršava

Legendarni Brazilac Pele se hrabro bori.

Pročitajte još:

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Edson Arantes de Nascimento Pele već je tri tjedna u bolnici, a sada je stiglo službeno priopćenje da mu se stanje pogoršalo.

Iz klinike “Albert Einstein” u Sao Paulu priopćeno je da je rak uznapredovao i stoga Pele mora biti zbrinut na intenzivnoj njezi, rekli su liječnici koji već duže vrijeme brinu o zdravlju slavnog nogometaša.

U ovom trenutku najveći strah je od mogućeg zatajenja bubrega, a liječnici spominju i mogući zastoj srca. Sve su ovo očito jako loše vijesti, a za njihovu legendu očekivano je zabrinut cijeli Brazil.

Tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru Pele je prebačen u bolnicu i tada je objavljeno da njegovo tijelo više ne reagira na kemoterapiju. No, slavni Brazilac tada je najavio optimističnu poruku predstavnicima svoje zemlje, nadajući se da će ih motivirati da dođu do “Zlatne božice”. Podržali su ga, ali nisu ispunili Peleovu želju jer su ispali u četvrtfinalu od Hrvatske.

– Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam puno nade i pratim terapiju kao i inače. Želim zahvaliti cijelom timu liječnika i medicinskog osoblja za svu brigu koju primam. Imam veliku vjeru u Boga i svaka poruka koju dobijem od vas čini me punim energije. I gledajte Brazil na Svjetskom prvenstvu! Puno vam hvala na svemu! – glasila je Peleova poruka.

Posljednje su vijesti govorile da su se nalazi poboljšali, ali kako donose britanski mediji, stanje se zaokrenulo i legendarni Brazilac još neko vrijeme neće moći iz bolnice.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: