13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Otkrivena otkupna klauzula za Gvardiola: Ako netko ovo ponudi, može ga kupiti!

I uoči Svjetskog prvenstva u Katru, Joško Gvardiol (20) bio je jedan od najtraženijih mladih igrača. Pitanje je trenutka kada će mahati u dresu nekog europskog velikana, red je sve duži, a i odšteta sve veća.

Pročitajte još:

Više nije niti dvojba hoće li postati najskuplji stoper u povijesti, samo je pitanje hoće li ta cifra ići preko 100 milijuna eura.

Chelsea ga je ovog ljeta htio dovesti za vrtoglavih 90 milijuna eura čime bi srušio rekord Harryja Maguirea. No, ni Leipzigu, a ni Jošku nigdje se ne žuri. Njemački klub glatko je odbio ponudu jer znaju da će sljedećeg ljeta moći izvući još više.

Vrlo vjerojatno će tu ostati do ljeta, ako na zimu ne sjedne neka basnoslovna ponuda, no otkrila se i Joškova otkupna klauzula, pišu 24sata.

Ona će se aktivirati tek 2024. godine i iznosit će 110 milijuna eura.

Ako netko ponudi više od toga, što je vrlo moguće, njemački klub gotovo sigurno bi ga mogao pustiti i ranije.

Bio bit to, ne samo najveći transfer u povijesti kluba, već i u povijesti Bundeslige. Uz to i najskuplji transfer jednog Hrvata i stopera. Samo rušenje rekorda.

Jedan od kandidata, a i može platiti taj iznos, je Manchester City. Kako je pisao Alfredo Pedulla, navodno se iznos kreće oko 130 milijuna eura, uz bonuse. Ne bi štedjeli ni na plaći. Joško bi primao godišnje oko 12 milijuna eura, tvrdi isti novinar. Sada koliko istine ima u tome…

manchester city-gvardiol-transfer
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac vrijedi na Transfermarktu 60 milijuna eura, ali svi nogometni stručnjaci i skauti svjesni su kako će ta brojka vrlo brzo skočiti i na 100 milijuna eura. Koliko mu i je stvarna vrijednost.

Na stranu njegove nogometne kvalitete, još fascinantnija je ta prizemnost i skromnost. S maskom na licu izgleda kao da ide u rat, a nakon što ju skine, dođe do izražaja onaj iskreni osmijeh i dječja zaigranost koja ga krasi i dalje. Pa ipak, njemu je tek 20. Svjestan je svojih mogućnosti i sanja najveće nogometne pozornice, ali nosom ne para oblake. Ostao je ponizan, skroman i prizeman, fokusiran samo na svoj cilj, onako kako su ga roditelji odgajali. Zato je i tako poseban.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: