20.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Pogledajte naslovnice glavnih španjolskih medija: Španjolce ne zanima Liga nacija

Vatreni i furija danas od 20:45 sati na legendarnom De Kuijpu bore se za trofej i zlatnu medalju

Pročitajte još:

Reprezentacije Hrvatske i Španjolske večeras od 20:45 sati igraju finale Lige nacija u Rotterdamu, velika je to prilika za vatrene da osvoje prvo zlato i trofej u povijesti. I dok naši mediji već danima se bave kockastima i Ligom nacija, kod Španjolaca je potpuno obrnuto situacija i ponašaju ne nezainteresirano.

Završnica Lige nacija za Hrvate je velik događaj, no čini se da Španjolce baš i nije pretjerano briga. Vidi se to po naslovnicama španjolskih medija, na kojima nema ništa o Ligi nacija. Marca, As, Mundo Deportivo i Sport pišu uglavnom o Real Madridu i Barceloni te potezima koje bi ti klubovi mogli povući za vrijeme prijelaznog roka.

Ipak, u tisku je situacija nešto drugačija i na naslovnicama je najava utakmica Lige nacija. Ključna razlika je da se na portalima u realnom vremenu mogu analizirati i prilagođavati članci koji zanimaju publiku. A, prema naslovnicama portala u Španjolskoj, jasno je da im se ne isplati isticati Ligu nacija.

32ceb767 e95b 45f4 bbf3 a018d0d94be0

Dalić je govorio da je bolje da nema tog natjecanja
Puno veći događaj koji okupira španjolske naslovnice je nedjeljna utrka Formule 1. Treba tako jutro prije finala Lige nacija dobro prokopati da bi se našla makar i naznaka da danas u Rotterdamu igraju Španjolska i Hrvatska. Ne čudi to jer Liga nacija je natjecanje kojem važnost varira ovisno o rezultatima.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na početku ovog izdanja Lige nacija rekao je da bi mu bolje bilo da to natjecanje ne postoji. No, kako je Hrvatska počela igrati sve bolje, porasla je i važnost Lige nacija u očima navijača, igrača i izbornika. Valja podsjetiti i da je UEFA započela Ligu nacija kako bi njome zamijenila često dosadne prijateljske utakmice.

Što dobiva pobjednik Lige nacija?
Ekipi koja ode do kraja natjecanja i uzme zlato pripast će oko 14 milijuna eura, koje isplaćuje UEFA. Samo za usporedbu, za srebro u Rusiji HNS je dobio oko 29 milijuna eura. Osim bogate novčane nagrade i prestiža, osvajanje Lige nacija vuče za sobom i velik sportski motiv. Takav uspjeh bi reprezentaciji olakšao plasman na sljedeće Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Osim domaćina, na Euru će se naći još 23 reprezentacije. Dvadeset će ih plasman osigurati tako da osvoje jedno od prva dva mjesta u kvalifikacijskoj grupi, dok će se preostale tri reprezentacije pridružiti preko doigravanja.

Reprezentacije koje će sudjelovati na završnom turniru Lige nacije bit će ždrijebane u one skupine koje će imati po pet ekipa (u drugima će ih biti šest) kako bi u svoj kalendar mogle uvrstiti i završnicu Lige nacija.

U slučaju da Hrvatska osvoji Ligu nacija, a u kvalifikacijama ne uspije biti prva ili druga u skupini, imat će još jednu šansu za plasman jer će joj time automatski biti osigurano mjesto u doigravanju. U doigravanju će sudjelovati 12 momčadi koje će igrati tri miniturnira, a prvak svakog turnira ići će na Euro.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: