18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Policija uhitila trojicu zbog isticanja ustaške zastave na Rujevici: Evo kakvu kaznu mogu dobiti

Zbog trojice huligana koji su mahali ustaškom zastavom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji prijete prazne tribine protiv Turske. Radi se o muškarcima starosti 23, 34 i 25 godina

Pročitajte još:

Policija je uhitila trojicu hrvatskih državljana koji su tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica u Rijeci isticali u nekoliko navrata ustašku zastavu te ih je prijavila Općinskom sudu u Rijeci, izvijestili su u srijedu.

Naime, tijekom odigravanja utakmice Europskih kvalifikacija između reprezentacija Hrvatske i Latvije, u petak, 8. rujna na stadionu Rujevica u Rijeci, redarska služba uočila je (dvije) muške osobe koje se protupravno ponašaju na način da su u nekoliko navrata vidno isticali zastavu s obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Redarska služba odmah je oduzela navedenu zastavu, dok su policijski službenici sa stadiona doveli dvojicu osumnjičenika u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je i trećeosumnjičeni (1998.) sudjelovao u protupravnom ponašanju te je i on naknadno doveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici doveli su dvojicu osumnjičenika na Općinski sud u Rijeci, kojem su protiv njih podnijeli i odgovarajuće prijave, a istom sudu naknadno je prijavljen i trećeosumnjičeni”, naveli su iz riječke policije.

Terete se za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1990 eura ili zatvorska kazna od 30 dana.

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog tog incidenta.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: