13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Riješena najveća enigma ovogodišnjeg SP-a u Kataru, zašto se utakmice igraju preko 100 minuta

Pročitajte još:

Legenda je najavila da bi se to mogo dogoditi te je pojasnila zašto

Nakon što je mnoge iznenadila činjenica da je na utakmici Engleske i Irana prvo poluvrijeme produženo za 14 minuta, a drugo za 10, kao i to da je drugo poluvrijeme utakmice između Senegala i Nizozemske produženo je za osam minuta, svi se pitaju što se događa s nadoknadama na SP-u.

Kako se čini, ostvarile su se najavelegendarnog talijanskog djelitelja pravde, Pierluigija Colline. Jedan je od najpoznatijih sudaca ikad, a danas šef sudačke organizacije unutar Fife, već je u travnju najavio promjene koje su, izgleda, stupile na snagu u Kataru.

Veliki Pierluigi Collina objasnio je zašto se nadoknada tolika.

– Već se u Rusiji izgubljeno vrijeme preciznije nadoknađivalo, a rekli smo svima da ne budu iznenađeni ako vidimo četvrtog suca s velikom brojkom koja pokazuje nadoknadu. Bilo to šest, sedam, osam minuta. Ako želite više vremena u igri, potrebno je više nadoknade – rekao je pa nastavio:

– Razmislite ako smo vidjeli tri gola, slavlje traje oko minute, minute i pol. Tako da s time već gubite pet minuta. Želimo biti precizni, a ako se uključi VAR to je već izračunato na vrlo precizan način.

Tako da sad igrači moraju paziti na sve. Zamjene, izležavanja, slavlja, sve će se to nadoknaditi. A mi ćemo gledati malo veći broj minuta u prijenosima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: