6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Senzacionalni Maroko izbacio Portugal za polufinale Svjetskog prvenstva

Pročitajte još:

Nogometaši Maroka postali su prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede od 1-0 (1-0) u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju s Portugalom.

Senzacionalni Maroko u polufinalu je SP-a. Momčad koju je vodio Vahid Halilhodžić, a koji je u kolovozu dobio otkaz zbog sukoba sa zvijezdama, usadio je u ovu reprezentaciju nešto posebno, naučio ju igrati blok, obranu koja ruši sve prepreke. Marokanci na SP-u u Katru nisu primili na gol, sami su sebi zabili autogol i to je jedini pogodak u njihovoj mreži.

Šokirani Portugalci
Portugalci su šokirani, jaka će i duga biti trauma zbog ovog poraza. Ispali su s turnira na kojem je čitava javnost imala velika očekivanja.

Percepcija koju o portugalskoj nogometnoj reprezentaciji imaju u portugalskoj javnosti ogromna je, stoga je za njih ovo debakl. Marokanci su, pak, najveća priča SP-a. I Hrvatska je oduševila, ali nama polufinale nije prvi put i mi smo klasa. Eto, sad su među elitom i Marokanci. Zasluženo, sasvim zasluženo… Da, mijenja se nogometna karta svijeta, promijenila se očito do te mjere da velikani padaju kao pokošeni na ovom turniru. Maroko je postao prva afrička reprezentacija koja je izborila polufinale SP-a.

Pobjednik utakmice odigrane pred 44.198 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi odlučen je u 42. minuti, kad je na ubačaj Attiat-Allaha loptu u mrežu glavom poslao najbolji marokanski napadač Youssef En-Nesyri, a posao mu je olakšao portugalski vratar Diogo Costa koji je izašao sa crte i zakasnio u pokušaju izbijanja lopte.

Ronaldo izjednačio rekord
U 51. minuti portugalski izbornik Fernando Santos u igru je poslao 37-godišnjeg Cristiana Ronalda koji je tako došao do 196. nastupa u reprezentativnom dresu i izjednačio rekord po broju nastupa za nacionalnu momčad kuvajtskog nogometaša Badera al-Mutawe.

No, ni svjetski rekorder po broju reprezentativnih pogodaka (118) nije uspio promijeniti rezultat te spriječiti ispadanje Portugalaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Marokanci se uspjeli obraniti
Marokanci su se u završnici dvoboja uspjeli obraniti i s desetoricom igrača. Potpuno nepotrebno je u trećoj minuti sučevog dodatka Walid Cheddira dobio drugi žuti karton, a u igru je ušao tek u 65. minuti.

Maroko će u srijedu, 14. prosinca (20 sati), u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg (20 sati), posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja na ovom SP-u, u kojem će se sastati reprezentacije Francuske i Engleske. Utakmica će biti odigrana na stadionu Al Bayt.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: