6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Španjolci zahvalili Modriću na hrvatskom: Hrvatska je nogometna elita, to nije normalno za zemlju od 3.8 milijuna ljudi

Najčitaniji španjolski dnevnici Marca i AS posvetili su tekstove Luki Modriću, najboljem nogometašu u povijesti na ovim prostorima

Pročitajte još:

Hrvatska je napravila novi fantastičan rezultat i osvojila svjetsku broncu u susretu za treće mjesto s Marokom (2:1). Junaci pobjede bili su svi, ali Joško Gvardiol i Mislav Oršić najviše su se istaknuli pogocima. Luka Modrić je s 37 godina odveo Hrvatsku do novog podviga i to na svojem zadnjem svjetskom prvenstvu u karijeri. Ugledni španjolski mediji AS i Marca s oduševljenjem su popratili ovaj rezultat kockastih.

spjeh Hrvatske popratili su brojni svjetski mediji, tako i španjolski As kroz kraću priču o Luki Modriću.

“Modrića sigurno nećemo vidjeti na još jednom svjetskom prvenstvu, iako bi u njemu, tada 41-godišnjaku, bilo dovoljno goriva da odigra još jedno. Čini se da je to previše za tražiti od kolosalnog, uzvišenog nogometaša, profesionalca koji je Hrvate odveo do najviših razine koje su mogli zamisliti na ovom turniru”, piše As i dodaje:

“Treće mjesto iz Katara pridodano je drugom iz Rusije. Oni su elita kakva su obične velike nogometne zemlje, ne one s četiri milijuna ljudi. Ali Modrić je podigao ovaj tim, dao mu nogomet, održao ga. I u utakmici za treće mjesto borio se do posljednje lopte. Netko tko ima karijeru dugu poput njega bi se opustio, ne i on.”

U dijelu teksta kojim se naglašava uspjeh hrvatskog nogometa na svjetskim prvenstvima navodi se da su rezultati koje je postigla “država s 3.8 milijuna ljudi brutalni” i zaključuje da je Modrić uživao u posljednjoj utakmici turnira. “Upravo je to napravio, 37-godišnjak koji igrao kao dječak star 10 godina, nogometna legenda koju će Svjetsko prvenstvo zauvijek pamtiti.”

– Gotovo da fizički boli. Ples na stadionu Khalifa International bio je posljednji Luke Modrića na svjetskom prvenstvu… Osjećaj je bio čudan. Željeli smo uživati u svakoj lopti koju je hrvatska desetka dodirnula, a istovremeno smo željeli opovrgnuti činjenicu da je svaki taj dodir jedan od njegovih posljednjih na svjetskim prvenstvima. Riječ hvala lebdjela je nad stadionom na hrvatskom, arapskom, na svakom jeziku – objavila je tekst Marca posvećen Luki Modriću.

– Jer Katar nas ostavlja poput siročadi, zakinute za univerzalnu nogometnu figuru. Nije želio propustiti niti minutu svoje posljednje utakmice na svjetskim prvenstvima. Luka Modrić, hvala lijepo – zaključuje Marca koja je zahvalu Modriću napisala na hrvatskom jeziku.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: