9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Sve je dogovoreno: Ronaldo će za Al Nassr potpisati na 7 godina

Jedan od najbogatijih, ali svakako i najbizarnijih ugovora u povijesti sporta dobit će Cristiano Ronaldo u saudijskom Al Nasrru.

Pročitajte još:

Čini se kako je sve dogovoreno između Cristiana Ronalda i Al Nasrra, nakon čega bi jedan od najboljih nogometaša svih vremena trebao postati članom saudijskoga kluba.

Ipak sve iznenađuje podatak koji prenose svjetski mediji, uključujući Marcu, Goal.com i TalkSport. U pitanju je ugovor kakav će Portugalac dobiti.

Ronaldo bi, prema Marcinim izvorima, trebao potpisati ugovor do 2030. godine, s tim da ga onaj igrački veže dvije i pol godine, nakon čega bi u idućih šest godina trebao postati službeni ambasador kluba i Saudijske Arabije u svijetu.

Za dvije i pol sezone kao igrač 38-godišnji Ronaldo će dobiti ukupno 500 milijuna eura, a još nije poznato koliko će mu Saudijci plaćati za ulogu nakon završetka igračke karijere.

Saudijci vjeruju da će im Ronaldo pomoći da dobiju Svjetsko prvenstvo

U Saudijskoj Arabiji dovođenje Ronalda smatraju velikim korakom naprijed u borbi za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine nakon što su posljednjih godina počeli organizirati utakmice španjolskog superkupa, utrku Formule 1, golf-turnire…

Al Nassr, klub iz Riyadha, vodi bivši Romin trener Rudi Garcia, a najveće zvijezde momčadi su golman Ospina i bivši igrač Villarreala Alvaro Gonzalez. Al Nassr je, uz Al Hilal, svog gradskog rivala, najtrofejniji saudijski klub.

Ronaldo, peterostruki osvajač Zlatne lopte, u Manchester United vratio se prošle godine. Nakon razočaravajuće sezone ovog ljeta je htio promijeniti klub, ali je na kraju ostao u Manchesteru pa se zatim posvađao s trenerom i u intervjuu kritizirao klub. Ranije je još igrao za Sporting, Real i Juventus.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: