17.8 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Torcida ispratila igrače Hajduka uz optimističnu poruku, dio njih nije se mogao suzdržati i prijeti im paprena kazna UEFA-e

Nogometaši Hajduka remizirali su s PAOK-om 0:0 na Poljudu.

Pročitajte još:

Nogometaši Hajduka remizirali su 0:0 s grčkim PAOK-om pred prepunim Poljudom u sklopu trećeg pretkola Konferencijske lige.

Bijeli su bili konkretniji i opasniji cijeli susret, ali nedostajalo je malo sreće i mirnoće u završnici. Dvaput se tresao okvir gola, ali Splićani će prolaz u play-off morati tražiti u Solunu za tjedan dana.

Više od 33 tisuće navijača guralo je ‘bile’ od prve minute. Hajduk je dominirao, imao dvije stative i tri zicera, ali nije uspio doći do prednosti uoči uzvrata u Solunu. Remizirao je s Grcima u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

Izabranike Ivana Leke za šest dana očekuje težak susret u grotlu Toumbe, ali Splićani su u prvoj utakmici pokazali kvalitetu, zrelost i moć da se nadigravaju s protivnikom koji već godinama nastupa u grupnoj fazi europskih natjecanja.

Navijači su bili zadovoljni predstavom igrača pa su ih nakon utakmice pozdravili gromoglasnim pljeskom i pozvali na sjever uz jasne povike. ‘Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu, gazi, gazi, gazi PAOK-a’, orilo je poljudskim tribinama. Ovaj Hajduk ima kvalitetu za plasman u grupnu fazu, momčad Ivana Leke ima tu klasu, borbenost i dišpet za razliku od prethodnih sezona, ali Splićane čeka težak posao u Solunu gdje će morati bez svojih navijača kojima je zabranjeno gostovanje.

Susret igrača Hajduka i navijača nakon utakmice pogledajte OVDJE.

A u sljedećim danima klub bi mogla dočekati neugodno pismo iz Uefe. Europska krovna nogometna organizacija strogo zabranjuje pirotehnička sredstva na utakmicama, a Torcida je u prvom pa i drugom poluvremenu zapalila ukupno 20-ak baklji.

hajduk-torcida-paok
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nisu ih bacali u teren i uzrokovali prekid utakmice, ali svejedno Uefa ima nultu toleranciju na pirotehniku pa je za očekivati kako će uskoro stići kazna na Poljud. Čelnici kluba apelirali su na pristojno i civilizirano navijanje bez ikakvih baklji koje stvaraju poseban dekor, ali samo klubu stvaraju probleme i opterećuju proračun. Nažalost, želja im se nije ispunila. Dok su baklje se palile na poljudskom sjeveru, ostatak stadiona ispratio ih je gromoglasnim zvižducima.

Ostalih prijestupa nije bilo pa se navijači i čelnici s razlogom nadaju kako bi sankcije mogle biti nešto blaže.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.2 ° C
23.9 °
19.8 °
74 %
0.5kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
34 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: