15.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Ugledni list žestoko udario po Srbima, čekaju ih drakonske kazne: Srpski navijači izvikivali su fašističke slogane protiv Albanaca

Pročitajte još:

Priče oko susreta Srbije i Švicarske ne jenjavaju

Švicarska nogometna reprezentacija posljednji je, 16. sudionik osmine finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva nakon što je u susretu posljednjeg, 3. kola skupine G na stadionu 974 svladala Srbiju s 3-2 (2-2).

Britanski Guardian piše o “fašističkim povicima srpskih navijača”. Guardianov reporter iz Dohe Nick Ames razgovarao je s navijačem Švicarske Hasanom Rrahmanijem koji mu se požalio kako mu na stadion nije bilo dozvoljeno unijeti albansku zastavu.

Istovremeno, piše Ames, s tribina su se čuli povici srpskih navijača “Ubij, ubij, ubij Šiptara” i “Kosovo je srce Srbije”. Tenzije uoči ove utakmice bile su veoma visoke. Švicarska i Srbija igrale su i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kada su dva kosovska Albanca u redovima Švicarske Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri prilikom proslave golova kojima su izbacili Srbe rukama pokazivali simbol albanskog orla.

Nove tenzije na terenu
Srbija je sada nakon novog poraza od Švicarske rezultatom 3:2 ispala sa Svjetskog prvenstva. Momčad Dragana Piksija Stojkovića završila je natjecanje na posljednjem mjestu u skupini G. Gol za vodstvo Švicaraca zabio je Shaqiri, 31-godišnji Albanac rođen u Gnjilanu na Kosovu.

Shaqiri se sada suzdržao pa je Srbima na tribinama prstom pokazivao da se stišaju, a potom im je okrenuo leđa i ponosno pokazivao na svoje prezime. Granit Xhaka također je odigrao dobru utakmicu, a u jednom trenutku obračunavao se s cijelom srpskom klupom, psujući majku Piksijevim pričuvama na tečnom albanskom.

U drugom trenutku kamere su uhvatile Piksija kako gol Srbije slavi psujući “majku šiptarsku”. Unatoč svim tenzijama, igrači Srbije na kraju utakmice sportski su čestitali svojim protivnicima, a njihov poraz, odnosno pobjeda Švicarske na albanski pogon žestoko je proslavljena na Kosovu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
7.1 °
66 %
9.8kmh
40 %
Uto
8 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: