7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Pravi zimski uvjeti! Pred nama promjena vremena, ponegdje bi moglo pasti do 20 centimetara snijega

Pročitajte još:

Pod utjecajem anticiklone sa sjeveroistoka i ciklone na jugozapadu danas će vrijeme biti pretežno oblačno. Manje naoblake uz kratkotrajna sunčana razdoblja prognoziramo u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, donosi N1 prognozu meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Više naoblake i kišu očekujemo u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na Jadranu gdje će biti lokalnih grmljavinskih pljuskova. Poslijepodne i navečer slabljenje i prestanak oborina u zapadnim krajevima, a kiša će još padati u Dalmaciji i Dalmatinskoj zagori.

Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će slabiti krajem dana. Na sjevernom Jadranu će navečer zapuhati lebić. Temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 8°C. a na Jadranu od 14 do 18°C.

Ponedjeljak pretežno oblačno uz obilne oborina na sjevernom Jadranu u Lici i Gorskom kotaru. Jutro maglovito osobito u unutrašnjosti gdje će jutarnje temperature zraka biti od 1 do 4°C. Na Jadranu jutro djelomoice sunčano uz promjenljivu naoblaku i temperature zraka od 6 do 12°C, puhat će slabo jugo i lebić. Poslijepodne porast naoblake te su lokalno mogući grmljavinski pljuskovi. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 7 do 10°C, a na Jadranu od 14 do 17°C.

Idući tjedan promjenljivo vrijeme uz povremeno slabu kišu. Temperatura zraka prvi dio tjedna bez veće promjene. Od petka do kraja vikenda jugo uz obilnu oborinu i porast temperature zraka. U nedjelju navečer očekujemo pad temperature zraka povezan uz prodor hladnog zraka sa sjevera. Uz zahlađenje u planinskim krajevima snijeg sa stvaranjem snježnog pokrivača od 5 do 20 cm debljine, na Jadranu će zapuhati jaka bura.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: