16.3 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Ugledni portal uvrstio Modrića u 50 najboljih nogometaša u povijesti!

Luka Modrić našao se na visokom mjestu liste najboljih nogometaša u povijesti

Pročitajte još:

Hrvatska je osvojila broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Mnogi su bili skeptični pred sam početak prvenstva, ipak se dosta veterana oprostilo od Rusije i tu su bili ‘neki novi klinci’. Ali, pokazali su da i oni mogu nositi Hrvatsku u narednim godinama.

Ipak, glavni akter reprezentacije i dalje je kapetan Luka Modrić, koji je Vatrene vodio do novog uspjeha. I s 37 godina na leđima odradio je prvenstvo na najvišem nivou, odigravši svaku utakmicu za Hrvatsku.

Netom po završetku Svjetskog prvenstva u Katru, gdje su Vatreni, predvođeni Lukom Modrićem, stigli do brončane medalje, ugledni portal 90min ažurirao je popis 50 najboljih nogometaša u povijesti.

Na nevjerojatnom 29. mjestu nalazi se Luka Modrić, hrvatski kapetan koji je s reprezentacijom osvojio srebro i broncu na svjetskim prvenstvima, ali i pregršt klupskih i individualnih nagrada.

“Čovjek koji je 2018. napravio nemoguće, u eri Lionela Messija i Cristiana Ronalda osvojio je Zlatnu loptu. Više nego zasluženo je bilo da desetljeće dominacije takvih individualaca okonča upravo Luka Modrić. Na vrhuncu moći on je Hrvatsku, kojoj nitko nije davao šansi, vodio do finala SP-a, a Real do ‘milijun’ (okej, pet) naslova u Ligi prvaka”, stoji u obrazloženju njegove pozicije na listi.

Najbolji nogometaš u povijesti, prema izboru portala 90min, je Lionel Messi, a slijede ga sunarodnjak Diego Maradona i Brazilac Pele. Top pet zatvaraju Nijemac Franz Beckenbauer i Nizozemac Johan Cruyff.

Od aktivnih nogometaša, uz Messija, najbolje stoji Cristiano Ronaldo, kojega su smjestili na osmu poziciju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
16.3 ° C
16.9 °
15.8 °
92 %
2.6kmh
75 %
Sri
17 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
22 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9304
GBP
1,1623
CHF
1,0237
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: