7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Vlašić uoči ključne utakmice: ‘To što se kod Belgije događa, nas se ne tiče, dobro ćemo se pripremiti’

Pročitajte još:

Vlašić je zbog ozljede lista zamijenjen na poluvremenu susreta protiv Maroka, nakon čega je propustio iduća dva treninga. Bile su to prve Vlašićeve minute na svjetskim prvenstvima nakon što je na EURO-u upisao jedan nastup. Dobio je priliku i protiv Kanade ušavši u igru u 72. minuti umjesto Andreja Kramarića.

Nije nas briga što se događa kod Belgijanaca, kazao je hrvatski veznjak Nikola Vlašić na novinarskoj konferenciji u trening kampu “Vatrenih” u Dohi.

“List je OK, magnet nije pokazao ništa, Sada sam u punom pogonu,” kazao je hrvatski veznjak.

Posljednjih se dana mnogo pisalo i govorilo o narušenoj atmosferi u redovima belgijske reprezentacije, međutim Vlašić se nije želio previše o tome zamarati.

– Svaka utakmica je bitna na Svjetskom prvenstvu. Tako je i ova utakmica posebna za mene. Neću tražiti nikakve savjete od svog šogora. Ne znamo što se događa u Belgiji, nije to naša briga, ne tiče nas se. Mi smo fokusirani na to da odigramo dobru utakmicu. Belgija je odlična ekipa. Pogledajte samo ta imena. Oni su bili dugo prvi na FIFA-inoj ljestvici. Belgijski izbornik možda je pilio naopako i tako pokušao motivirati svoju momčad – rekao je Nikola Vlašić, a Pašalić se nadovezao.

– Oni su odlična momčad, slažem se. Ne smijemo se zavaravati. Belgija je pobijedila prvu utakmicu. Imaju iskustvo i veliku kvalitetu. Oni dugo igraju isti sustav 3-4-3 i prepoznatljiv stil. Ne znam hoće li nešto mijenjati. Neki igrači nisu im ni u formi jer ne igraju puno u klubovima, Moramo biti jako oprezni. Naša motivacija je vrlo visoka.

Kako se naši reprezentativci pripremaju za susret i savjetuje li ih kapetan Luka Modrić, zanimalo je prisutne.

– Čast je dijeliti svlačionicu s Modrićem, njegovo će ime ostati upisano u povijesti. Nije mi dao nikakav savjet za ovu utakmicu. Koliko god bile ove utakmice velike, on ih je odigrao puno. Ne radi dramu, daje nam podršku i zato je on kapetan. Ova utakmica je bitna i ne treba na nju gledati kao nešto ‘vau” – rekao je Vlašić.

Hoćete li igrati na bod i kako vidite svoje prvo Svjetsko prvenstvo?

– Jako je teško ući u utakmicu ako idemo na bod. Ako primimo gol, uhvatit će nas panika. Čast mi je što sam tu na svom prvom Svjetskom prvenstvu – rekao je Vlašić, dok je Pašalić dodao:

– San je to svakog dječaka, sretan sam što sam tu i što nam se stvari razvijaju u pozitivnom smjeru.

Kakvo je stanje s ozljedom, jesi li sto posto spreman i koliko je bitan taj zajednički duh. Ovo je mix senatora i novih.

– List je dobro, napravio sam magnet. Bilo je to do mog osjećaja mogu li. Sad sam u punom pogonu. Atmosfera je odlična, nije floskula. Zajedništvo je tu – rekao je Vlašić.

O Lukakuu.

– Ako bude igrao, dosta pozornosti ćemo obraćati na njega. Ali nije Belgija samo on, nego i ostali igrači. Moramo se pripremiti za Belgiju, ne za njega – rekao je Pašalić, a Niksi dodao:

– U svakoj momčadi može pomoći, s njim je Belgija opasnija. Mi smo spremni na sve, napravit ćemo analizu i nadam se dobrom ishodu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: