10.8 C
Zagreb
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Ovo je sastav Hrvatske za utakmicu istine! Dalić spremio dva iznenađenja

Pročitajte još:

Veliki okršaj Škotske i Hrvatske na Hampden Parku i rasplet skupine D

HRVATSKA – ŠKOTSKA (21.00)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol – Kovačić, Modrić, Brozović – Vlašić, Perišić – Petković

ŠKOTSKA (3-4-1-2): Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – O’Donnell, McGregor, Armstrong, Robertson – McGinn – Adams, Dykes

Obje reprezentacije u susret ulaze s jednim bodom. Hrvatska je odigrala s Češkom 1:1, a od Engleske izgubila 1:0. Škotska je remizirala s Englezima 0:0, dok je poražena od Češke 2:0. I jednu i drugu momčad u osminu finala vodi samo pobjeda. U slučaju remija ispale bi i Hrvatska i Škotska.

Utakmicu će voditi Argentinac Fernando Rapallini, prvi sudac izvan europskog kontinenta koji sudi na Euru.

Prema posljednjim informacijama iz Glasgowa, Zlatko Dalić je ipak napravio dvije promjene u odnosu na najavljenu postavu. Prva nije veliko iznenađenje, nego varijanta o kojoj smo i jučer pisali, a to je da će Vlašić zaigrati od prve minute. Na klupi će, čini se, ostati Luka Ivanušec.

Druga promjena je znatno veće iznenađenje, a to je da bi se u prvih 11 trebao naći Josip Juranović i tako debitirati na velikom natjecanju. Šime Vrsaljko seli se na klupu.

Potencijalni protivnici
Kako je Švicarska već ranije osigurala prolazak kao trećeplasirana reprezentacija iz svoje skupine na Euru, a Ukrajina i Finska su u dosta teškim situacijama za prolazak u drugi krug, mogli bismo izračunati tko bi mogao Vatrene dočekati u osmini finala. Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E, stoji u UEFA-inom vodiču.

Na vrhu te skupine trenutno su Šveđani s 4 boda, slijedi ih Slovačka s 3 boda, treći su Španjolci s 2 boda i posljednja je Poljska s 1 bodom.

U posljednjem se kolu situacija u toj skupini može promijeniti. Švedska igra protiv Poljske koja ima male šanse za prolazak, a Španjolska će igrati protiv Slovačke. Dobre vijesti za nas su da Šveđani i Slovaci objektivno kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj, dok ni Španjolci na ovom Euru ne izgledaju posebno dobro.

Na konačni plasman Hrvatske u skupini veliki utjecaj mogla bi imati i druga utakmica u skupini koja se igra u istom terminu, okršaj Engleske i Češke, reprezentacija koje će u međusobnom okršaju odlučiti o pobjedniku grupe D.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.9 °
11.1 °
82 %
2.6kmh
0 %
Sri
22 °
Čet
21 °
Pet
13 °
Sub
19 °
Ned
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9384
GBP
1,1704
CHF
1,0196
CNY
0,1296
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: