9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Andrea Petković: Najveći protivnik Novaka Đokovića je – Goran Ivanišević

Andrea Petkovic je tijekom karijere došla do 9. mjesta na WTA listi.

Pročitajte još:

Novak Đoković je dominantno osvojio Australian Open i tako došao do svojeg 22. Grand Slam naslova u karijeri te se izjednačio s Rafaelom Nadalom na vrhu vječne liste. Igrom srpskog tenisača oduševljeni su svi teniski analitičari, a zanimljiv komentar dala je bivša njemačka tenisačica Andrea Petkovic.

“Dok sam gledala Novaka u posljednja dva tjedna kada je vjerojatno igrao najbolji tenis u svojoj karijeri razmišljala sam o nekim stvarima. Njegova najveća snaga su njegove oči, on vidi loptu prije bilo koga drugog – i njegova prilagodljivost. On se može prilagoditi svim uvjetima, podlozi i protivniku. Treba biti defenzivan? Bit će. Treba igrati agresivno? Igrat će. Treba uzvratiti kontra-napadom? Uzvratit će”, napisala je Petković na Twitteru te nastavila:

“Jako mi je zanimljivo nešto što mi je Boris Becker nedavno rekao: Novak je poput vode, nikada ga ne možeš uhvatiti. Fascinantno ga je gledati svih ovih godina. On je očigledno mentalno jak, fizički spreman i sve ostalo, ali njegova prilagodljivost ga čini nemogućim za pobijediti jer protivnik nikada ne zna kako će Novak izgledati”.

Nakon pohvala srpskog tenisaču, Petković je upitala pratitelje:

“Ponekad mi se čini da je njegov najveći protivnik Goran. Što vi mislite?”

“Često se čini da on želi neku reakciju iz trenerskog boksa. Čuli smo ga kako kaže ‘Ustani‘ ili ‘Zašto mi ništa ne govoriš‘. Očigledno nešto očekuje. Ponekad bude i sarkastičan pa kaže Goranu kako mu je rekao da zatvori backhand na servisu, a onda protivnik servira na forehand”, rekla je Petković pa zaključila:

“Imam osjećaj kako Novak želi stvoriti napetost kako bi se oslobodio pritiska. U jednom trenutku on kaže ‘Dobro si to rekao, Gorane‘, a odmah zatim pita ‘Što želiš od mene‘ ili ‘Ustani, što se događa? Je li spavaš?‘. Izgleda kako Novak treba takvu energiju i napetost”.

Đoković se tijekom meča nekoliko puta izderao na svog trenera Gorana Ivaniševića, a nakon jednog poena urlao je govoreći:

– Ne mogu, vidiš li!? Ne mogu, ubij me! Vidiš li? Vidiš li kad ovdje stanem? Vidiš li? – na što mu Ivanišević ništa nije odgovorio. Nije se Novak tu zaustavio te mu se kasnije ponovno obratio bijesnim tonom:

– Treći put te pitam, kaži! – a ovaj put mu je trener odgovorio:

– Ne čujem te! – kazao je slegnuvši s ramenima.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: