14.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Spustili rampu antivakseru: Đoković ne može u Ameriku jer se nije cijepio protiv korone

NOVAK ĐOKOVIĆ ne smije ući u SAD jer nije cijepljen protiv koronavirusa, što znači da se neće smjeti natjecati na US Openu, objavio je senator Floride Rick Scott.

Pročitajte još:

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković službeno se povukao iz ždrijeba za turnir u Indian Wellsu, objavili su organizatori u nedjelju.

Srpski tenisač, jedan od najistaknutijih sportaša koji nije cijepljen protiv virusa, podnio je zahtjev američkoj vladi prošlog mjeseca za posebno dopuštenje da igra na ATP Masters događajima u Indian Wellsu i Miamiju.

“Prvi tenisač svijeta Novak Đoković povukao se s BNP Paribas Opena 2023. Njegovim povlačenjem Nikoloz Basilashvili kreće na teren”, rekli su organizatori u priopćenju objavljenom kasno u nedjelju.

SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, a očekuje se da će ta politika biti ukinuta kada vlada prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju Covida-19 11. svibnja.

Đoković se nije natjecao na dva uzastopna ATP Masters turnira u Indian Wellsu i Miamiju, poznatima kao “Sunshine Double”, od 2019. godine.

Prošlog petka senatori Floride Rick Scott i Marco Rubio napisali su pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu pozivajući ga da odobri zahtjev za izuzeće Đokoviću.

Direktor turnira u Indian Wellsu Tommy Haas, Teniski savez Sjedinjenih Država i US Open bili su među onima koji su se također nadali da će 22-strukom Grand Slam pobjedniku biti dopušten ulazak.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.3 ° C
14.4 °
11.8 °
36 %
1.5kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: