6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Totalna dominacija Hrvatske: Od drame do velikog slavlja – pregazili smo Ukrajince!

Pročitajte još:

Nakon ‘dizelaškog’ ulaska u utakmicu probudili su se hrvatski rukometaši i do poluvremena iskoristili mnoge greške Ukrajinaca, a u nastavku su jako dobro krenuli pa su do kraja svi s klupe dobili priliku zaigrati

UKRAJINA – HRVATSKA 25-38
UKRAJINA: Komok, Doncov, Tilte, Horiha, Kravčenko, Ilčenko, Artemenko. Klupa: Terekov (Vjunjik), Kasai, Bliznjuk, Tjutjunik, Turčenko, Zalevski, Minocki, Buinenko.

HRVATSKA: Pešić, Martinović, Cindrić, Jaganjac, Ćupić, Jelinić, Šipić. Klupa: Šunjić (Kuzmanović), Marić, Ravnić, Glavaš, Gojun, Lučin, Severac, Ivić (Grahovac).

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je danas u dvoboju 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu Ukrajinu s 38-25 (18-13).

Hrvatski rukometaši okončali su zadnju utakmicu u skupini pobjedom protiv Ukrajine i sada čekaju ishod dvoboja Francuska – Srbija, koji će odlučiti o drugom mjestu u skupini. Izabranike Hrvoja Horvata nije omela niti jutrošnja vijest o zarazi Davida Mandića i Željka Muse, koji su u izolaciji.

Hrvatska je nakon petnaestak minuta dvoboja došla do značajnije prednosti, a Ukrajina je slomljena početkom drugog poluvremena serijom 4-0 za 22-14, da bi razlika narasla na konačnih 13 razlike.

Ivan Martinović i Marin Šipić postigli su po sedam golova, Marin Jelinić je zabio šest, a Tin Lućin pet golova, dok je Ukrajinu predvodio Dmitro Artemenko s pet pogodaka.

Francuska i Hrvatska imaju po četiri boda, Srbija ima dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

Hrvatsku u drugi krug u Budimpeštu vodi bilo kakva pobjeda Francuske.

58′ – Asistencija Šunjića, četvrti gol Glavaša.

57′ – Glavaš zabija za +11.

56′ – Nikola Grahovac zabio je svoj prvi gol na turniru.

54′ – Gadža je na srednjem vanjskom, sad je dva na dva proigrao Šipića, koji je zabio 7 od 8 šuteva.

53′ – Filip Glavaš zabija sedmerac, njegov drugi gol.

48′ – Marin Šipić je zabio 6 golova.

46′ – Martinović je zabio svoj sedmi gol, Jelinić ih ima 6.

43′ – Marin Šipić zabija 5 gol, +8 za Hrvatsku (19-27).

42′ – Šesta obrana Mate Šunjića, nakon koje smo dobili gol Kravčenka, njegov drugi.

40′ – Mate Šunjić opet reakcija, peta obrana, Šipić zabija u napadu. Šipić je na 4 gola.

38′
Lijepo se digao Horiha iz kontre i zakucao s deset metara, ali s druge strane odgovara Martinović.No, odmah je zabio i Zalevskij na nepostavljenu obranu.

36′
Ne mogu sad ništa Ukrajinci, s krila je s igračem više zabio Marin Jelinić, ‘kauboji’ su završili priču u šest minuta drugog poluvremena!

35′
Odlično je obranio Mate Šunjić ulazak Horihe, a Ukrajinci rade još jednu tehičku grešku i dobivaju dvije minute radi pogrešne zamjene!

33′
Evo prve obrane Mate Šunjića u drugom poluvremenu, a Lučin je na drugoj strani zaradio dvije minute za Kravčenka i sedmerac! Odmah je pucao i zabio Martinović.

31′
Zabili su i Ukrajinci u prvom napadu, a vidi se da su ‘kauboji’ opet laganije ušli. No, sve dok imaju osjetnu razliku, i nema previše straha. A sad je prekršaj u napadu na Ilčenku napravio naš pivot.

31′ DRUGO POLUVRIJEME
Krenulo je drugo poluvrijeme, s centra su prvi krenuli Ukrajinci.

POLUVRIJEME
Zabio je Jelinić u posljednjoj sekundi za velikih pet razlike, a bilo bi dobro da i za petnaestak minuta kad će se nastaviti utakmica ‘kauboji’ naprave još nekoliko razlike da Hrvoje Horvat može isprobati sve rukometaše i znati s čime raspolaže jer će, htjeli mi to ili ne, vjerojatno još netko ‘otpasti’ do iduće utakmice.

No, pustimo to, prvo završimo ovu utakmicu i navijajmo za Francuze…

29′
Ukrajinci su izgubili još jednu loptu, a Ukrajinci nekoliko puta zaredom rade tehničku grešku i Hrvatska može na plus 5.

28′
Dva puta su brzo odgovorili naši rukometaši i opet otišli na mnogo ugodnijih tri razlike.

25′
Imali su ‘kauboji’ priliku za otići na pet razlike, ali na kraju su došli Ukrajinci na -2. Čvrsto je Burzak izašao na Martinovića, a trebao bi Hrvatskoj gol u ovom napadu. No, Marić nije zabio zicer.

24′
Evo i jednog od rijetkih promašaja Lučina, a s druge je strane Horiha izborio sedmerac za Ukrajinu.

21′
Opet zicer Ukrajinaca, ali opet brani Šunjić! Odlično je odgovorio Mate Šunjić i dao mogućnost suigračima da odu na četiri gola razlike, razbranio se Mate – matičar!

20′
Vidjeli smo na terenu i Jakova Gojuna koji je jako brzo dobio dvije minute. Ali zato je tu Mate Šunjić koji je skinuo zicer ukrajinskom pivotu!

17′
Evo isključenja i za Ukrajinu! Van je morao Burzak nakon što je faulirao Šipića te će za 14 sekundi i Hrvatska imati igrača više, nakon što se vrati kažnjeni Marić.

16′
Kad ne znaš kome – dodaj Lučinu! Igra tek treću utakmicu za Hrvatsku na velikim natjecanjima i zabija kao na traci. Ne mogu ga pročitati Ukrajinci, a s druge strane problem ‘kaubojima’ stvara Horiha.

15′
Marić je zaradio sedmerac, a Ćupić hladno zabio. Pešić s druge strane nije uspio zaustaviti sedmerac Ukrajincaca, a ni kasnije udarac Dontsova koji je zabio i zaradio dvije minute za Marina Marića.

13′
Kako igra Tin Lučin! Kroz noge čuvaru je bacio loptu i uposlio Marina Marića koji je zabio za tri razlike!

12′
Jelinić je lijepo zabio, a onda je Lučin iz kontre beskompromisno zabio za prvih +2 Hrvatske na ovoj utakmici.

TIME OUT
Dečki, to nije naša obrana, poručio je hrvatski izbornik, a u napadu to i dalje izgleda dobro jer je zabio Šime Ivić. Samo treba poboljšati obranu…

9′
Pešić za sada ne može ništa zaustaviti, igra se ‘gol za gol’ i prvi se na potez odlučuje Hrvoje Horvat koji zove minutu odmora.

7′
Zabija Martinović, ali zabija i Horiha iz brzog centra na drugoj strani. Morat će Hrvoje Horvat malo probuditi ‘kauboje’, a krasno je šraubom zabio Marino Marić nakon što je promašio čistu priliku.

5′
Zabio je i Kravchenko s krila, ali ovaj put Martinović nije uspio zabiti. No, nisu zabili ni Ukrajinci iz kontre.

5′
Ne daju se Ukrajinci i sad zabijaju s vanjske pozicije, morat će hrvatski rukometaši bolje zaigrati u obrani. A s druge strane Lučin uzima šut i zabija za izjednačenje.

4′
Evo i gola Artemenka iz kontre, ali ubrzo ‘kauboji’ odgovaraju preko Martinovića.

2′
Otkriće prvenstva Tin Lučin i dalje igra odlično! Zabio je mladi lijevi vanjski za vodstvo Hrvatske, ali Artemenko je ubrzo poravnao rezultat.

1′ POČETAK
Počela je utakmica u Szegedu, prvi su s centra krenuli ‘kauboji’!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: