5.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Zlatko Dalić uoči Engleske: Što god Englezi pripremili, mi ćemo biti spremni

Pročitajte još:

Prvu utakmicu na Euru najavio je i kapetan Luka Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u 15 sati na Wembleyju otvara Euro utakmicom s Engleskom.

Izbornik Zlatko Dalić ističe da je Hrvatska spremna za otvaranje Eura i utakmicu s Engleskom.

Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati na Wembleyu.

“Svjesni smo da igramo protiv velike ekipe i jednog od favorita za osvajanje Eura. Moramo biti kompaktni, agresivni i borbeni. Nećemo se doći samo braniti, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat i uspješno krenuti u prvenstvo. Očekujem tešku utakmicu koja će se lomiti u detaljima. Kroz posjed ćemo pokušati doći do svojih šansi”, rekao je Dalić pa dodao:

“Koji god sistem engleski izbornik izveo, mi ćemo biti spremni. Oni imaju veliku kvalitetu, pogotovo u napadu. Mi želimo biti ti koji će imati posjed lopte i prilike, nećemo se samo braniti. Engleska je uvijek opasna ako igra s četiri nazad, a još opasnija ako igra s trojicom. Bitno je da se odupremo pritisku. Ne mislim da nas mogu iznenaditi, kao ni mi njih.”

“Nemamo pravo kalkulirati, znamo što hoćemo. Pokušat ćemo raditi visoki presing kad god možemo. Nema puno smisla da se opterećujemo time hoće li igrati s trojicom ili četvoricom nazad. Mi se moramo pripremiti za sve.”

Dalić nije želio otkriti sastav.

Imamo kvalitetnu ekipu i dosta dobrih igrača. Odabrali smo najbolju moguću taktiku za sutra. Složili smo ekipu koja će biti moćna i agresivna. Znam da se kalkulira oko imena, vidjet ćete sutra što ćemo izvesti, a to će biti ono najbolje.”

“Što god da kažem o Luki, bit će premalo”
Novinari su ga pitali kako komentira i sjajne igre Luke Modrića u 36. godini te u kakvoj je formi Šime Vrsaljko.

“Što god da kažem o Luki, bit će premalo. Da on u 36. godini igra ovakav nogomet je nevjerojatno. Mislili smo da će se ugasiti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali on je sve bolji. On je pravi primjer za mlade i mislim da će dugo trajati.

Vrsaljko se diže u formi i treningu. Činjenica je da je u zadnjih pola godine igrao malo, premalo da bi se vratio u pravu formu. Sve je bolji, ali falit će nam u onakvoj formi kakav je bio na SP-u. Možemo ga vratiti jedino kroz utakmice, nadam se da će sutra biti na svom maksimumu i da će odraditi dobar susret.”

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.1 ° C
7.2 °
2.5 °
89 %
0.5kmh
7 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: