16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Andrej Plenković cijepit će se AstraZenecom

Pročitajte još:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uskoro će se cijepiti cjepivom AstraZenece.

Plenković će se AstraZenecinim cjepivom cijepiti uskoro, a s obzirom na to da je prebolio koronavirus, s liječnicima će se konzultirati o točnom terminu cijepljenja, prvi doznaje Index.

No sigurno će se cijepiti AstraZenecom, potvrđeno je Indexu večeras iz Vlade.

Kako doznaje Index, to bi se moglo dogoditi relativno brzo, vjerojatno u sljedećih nekoliko tjedana.

Prije tjedan dana, lad su krenule kontroverze s mogućim nuspojavama AstraZenece, hrvatski je premijer rekao da bi se cijepio AstraZenecom. To su cjepivo u petak primili i slovenski premijer Janez Janša i predsjednik Borut Pahor. Cijepljenje AstraZenecom najavla je i njemačka kancelarka Angela Merkel, kao i talijanski premijer Mario Draghi.

Podsjetimo, Odbor za procjenu rizika na području farmakovigilancije (PRAC) pri Europskoj agenciji za lijekove u četvrtak je nakon sastanka objavio da je njihov zaključak da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito te da koristi nadilaze rizike.

“Odbor za procjenu rizika na području farmakovigilancije (PRAC) jasno je zaključio kako je cjepivo AstraZenece sigurno i djelotvorno”, rekla je na konferenciji za medije izvršna direktorica EMA-e Emer Cooke. Dodala je da koristi tog cjepiva i dalje nadmašuju rizike od mogućih nuspojava cjepiva.

Indonezija, Njemačka, Francuska i druge zemlje ponovno su počele cijepiti AstraZenecom. Te su zemlje privremeno obustavile uporabu tog cjepiva nakon izvještaja o tridesetak slučajeva rijetkih poremećaja zgrušavanja nakon što su iskorišteni milijuni doza cjepiva pa su znanstvenici i vlade pokušali utvrditi postoji li uzročno posljedična veza.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: