7.3 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Andrej Plenković: S Berošem i Marićem sam imao otvoren razgovor sve su mi pojasnili. Inicijativa oporbe će propasti

Pročitajte još:

ANDREJ Plenković kazao je da je sa Zdravkom Marićem i Vilijem Berošem razgovarao u subotu ujutro. Tema je bila reforma zdravstva, odnosno ono što se govorilo i raspravljalo na Odboru za zdravstvo prošlog četvrtka.

“Nas trojica smo imali otvoren razgovor, oni su mi pojasnili što je tamo bilo. Ja to nisam mogao vidjeti”, rekao je Plenković.

Upitan je o opozivu Beroša. Na pitanje hoće li braniti Beroša rekao je: “Pa hoćemo.”

“Mi ćemo kao cijela većina obraniti to. Reforma zdravstva se ne radi preko noći, to je ozbiljno, nema veze s lokalnim izborima”, kazao je.

O aferi oko platforme Cijepise nije bio rječit.

Upitan je o svojoj izjavi da Beroš mora sve sam objasniti. Novinar je konstatirao da je to uvijek govorio pred smjenu, tako i u kontekstu bivšeg ministra Kujundžića.

– Svi ste se rugali da korone nema. Rugali ste se 28.1. a na kraju se svi time bavimo godinu i pol. Ima li još nešto? Kako vi mene secirate, to je čudo…, odgovorio je Plenković na pitanje novinara i dodao.

– Mi smo sada u poziciji da imamo najavu do 30.6. više od 3,1 mil doza koje će doći u RH. Mojim angažmanom smo dobili dodatne doze, dobit ćemo još 450 tisuća doza Pfizera, i Moderna je najavila isporuku… S 3 milijuna i 100 tisuća doza treba intenzivirati cijepljenje. To je zadaća ministra, HZJZ-a i županijskih zavoda. Cijepe se svi pa se trebamo cijepiti i mi. Prvom dozom ćemo do tada cijepiti 50% stanovništva ako se ljudi budu htjeli cijepiti.

– Umjesto da se ministri hvale da su riješili problem s veledrogerijama, mi se bavimo drugim temama. To su činjenice.

Upitan o navodima da će ministar Beroš biti odbačen nakon lokalnih izbora, Plenković kaže:

– Vlada nema veze s tim nego se bavi svojim problemima.

Novinare je zanimalo i kako premijer komentira mogućnost da se hrvatske otoke proglasi covid-free zonama?

– Raspravljali smo o tome da procjepljujemo turističke djelatnike. Svi se žele cijepiti, ne samo oni u ugostiteljstvu nego i drugi. Taj plan je na stolu i on će se realizirati, rekao je Plenković.

Na kraju se osvrnuo na troškove lokalnih izbora.

– Što transparentnije financiranje političkih stranaka, to bolje. Otkad sam ja predsjednik HDZ-a nemamo primjedbi državne revizije, sve je jasno i takvo treba biti i na lokalnim izborima. Mi smo raspisali izbore, a što se tiče naknade za članove biračkog odbora, i to smo riješili, zaključio je Plenković.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.3 ° C
7.7 °
5.4 °
88 %
1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: